Domovská stránka > C > Co Je To Význam Slova?

Co je to význam slova?

Význam v češtině označuje: to, co slovo, věta nebo text míní, co vyjadřuje čili referent („význam slova les“) závažnost nějaké události, tématu nebo osoby („významné ochlazení“).

Přečtěte si více

Podle toho, jak vzniklo slovo slovo?

Etymologie je obor lingvistiky zkoumající původ a vývoj slov. Tyto informace jsou sdruženy mj. v etymologických slovnících. Pokud v daném jazyce existují historické (psané) texty, pak jsou využívány k získání povědomí o tom, jak byla slova dříve používána a kdy se v dotyčném jazyce objevila. Co je primarni? (knižně) související s prvním místem, pořadím, příčinou apod.

Co je to pregnantně?

Pregnantní je z latinského praegnans, původně prae-g-nantis, doslova „před porodem“. Odtud v němčině a dalších jazycích metaforicky ve významu „plný, naplněný“, takže spojení „pregnantní vyjádření“ znamená stručné, výrazné, plné významu a obsahu. Opak je potom rozvláčný, nevýrazný, upovídaný. Co je Trudy? Naproti tomu české slovo „trud“ značí vedle namáhavé, lopotné práce především starosti, trápení, zármutek; „trudit (se)“ znamená rmoutit (se), trápit (se), býti smutný, jak to vidíme na př.

Co je to Lmao?

LMAO/LMFAO

Laughing My Ass Off/Laughing My Fucking Ass Off. Oboje v překladu znamená "podělám se smíchy".
A další otázka, odkud pochází slovo? Slovo vzniká v hlasovém ústrojí, způsobem v nich tvořených hlásek se zabývá fonetika konkrétního jazyka, např. angličtiny, češtiny atd.

Můžete se také zeptat, co znamená slovo mnohoznačné?

Slova mnohoznačná mají více významů (ale věci či skutečnosti, které slova pojmenovávají, jsou si podobné). Další mnohoznačná slova jsou například houba, kohoutek, koruna, hřebínek, zvonek, myš, měsíc, ohryzek, … Takové OKO. Může být na silonkách, může být vykulené, může být volské, když se smaží na pánvičce. Co znamená vaše jméno? Jméno (latinsky nomen) může být různých druhů: jméno (mluvnice) – jazykovědný termín pro druhy slov a slovních spojení vykazující gramatické kategorie pádu, gramatického čísla a jmenného rodu, vlastní jméno (též proprium) – pojmový protiklad jména obecného, apelativa.

Co znamená být Pruderni?

Prudérnost či pruderie nebo prudérie je vlastnost, kdy člověk přepjatě trvá na zachovávání morálních a zvykových pravidel, především ve vztahu k sexualitě. Může se jednat o falešný stud. V širším smyslu se jedná o snahu vymýtit z veřejného a zčásti i soukromého prostoru jakékoli projevy sexuality.

By Ventre

Co je primární a sekundární? :: Co je to slovo souřadné?
Užitečné odkazy