Domovská stránka > C > Co Je Služba Gsm?

Co je služba GSM?

Základní službou sítě GSM je uskutečnění telefonního hovoru. Jedná se o úplnou telekomunikační službu, což znamená, že pro její uskutečnění je účastníkovi k dispozici koncové zařízení – mobilní telefon (který je však na rozdíl od bytových telefonních přístrojů obvykle majetkem účastníka).

Přečtěte si více

Jak funguje GSM síť?

Systém GSM přichází do styku ještě se složkami externími - s uživateli mobilních stanic. Základem systému GSM by mělo být vyžadování minimální kooperace po externích složkách - většina uživatelů telefonů GSM tedy ani netuší, jak takové zařízení pracuje (po přelouskání tohoto pamfletu mezi ně určitě patřit nebudete). Co je mobilní komunikace? Mobilní bezdrátová komunikace pomocí mobilních telefonů je umožněna díky elektromagnetickému vlnění, šířícího se ve volném prostoru. Soustava vysílač – přijímač. Dochází k převodu na signál, upravovaný pomocí MODULACE a tím vznikají pásma vln o různých frekvencích.

Může se také zeptat, jak zjistit presmerovani telefonu?

Do číselníku vašeho smartphonu zadejte kód *#21# a zjistíte, zda jsou hovory a zprávy z vašeho telefonu přesměrovávané na jiné číslo. Pokud jsou, tato informace se na obrazovce objeví. Zadejte kód *#62# a zjistíte, kam jsou hovory přesměrovány, když je telefon vypnutý nebo když jste mimo dosah. Co je 3 g? 3G je zkratka, která označuje tak zvané "sítě třetí generace mobilních telefonů". Spojuje v sobě přenos hlasu a dat. Prostřednictvím 3G je tedy možné telefonovat i surfovat po internetu, stahovat i odesílat data.

Lidé se také ptají, jak funguje mobilní telefon?

Telefon totiž v síti GSM (na rozdíl od rádiového NMT) vysílá digitálně a veškerá komunikace se navíc šifruje. O to se stará tzv. D/A-A/D převodník, který zvuky z mikrofonu převádí na data a naopak nuly a jedničky přijaté z vysílače převádí na elektrické napětí, z něhož pak v reproduktoru vznikne zvuk (hlas). Co je šit 5G? 5G neboli síť páté generace je telekomunikační standard pro nové mobilní sítě, které ve všech ohledech překonávají stávající 4G sítě. 5G v porovnaní s předcházejícími generacemi dokáže poskytnout výrazné navýšení přenosové rychlosti v obou směrech (až 10x) a výrazné snížení doby odezvy.

Pokud jde o to, jakou sim kartu do alarmu?

GSM alarm vyžaduje samozřejmě ke svému provozu GSM SIM kartu. Jedná se obvykle o zcela běžnou SIM ka rtu, která se využívá v mobilních telefonech. Většina GSM alarmů spolupracuje se SIM kartami všech operátorů, ale mohou zde být samozřejmě i omezení. Můžete se také zeptat, kdy vznikla první mobilní síť a mezi kým proběhl první hovor? Bell tehdy prostřednictvím čerstvě patentovaného zařízení (patent číslo 174 465 získal 7. 3. 1876) zavolal asistentovi Thomasu Watsonovi.

Ve kterém roce byl spuštěn komerční provoz GSM síti?

První komerční mobilní síť v USA byla tedy spuštěna v Chicagu až v roce 1983. V Evropě byla cellulární síť spuštěna roku 1981.

By Uriiah

Jak zjistit přesměrování hovorů? :: Jak se udávají souřadnice?
Užitečné odkazy