Domovská stránka > C > Co Je To Arpanet?

Co je to ARPANET?

Advanced Research Projects Agency NETwork (ARPANET) byla počítačová síť spuštěná 29. října 1969, která byla zárodkem toho, co dnes chápeme jako Internet. Odpojena byla v roce 1990.

Přečtěte si více

V čem je největší riziko užívání internetu?

Kdokoliv si může založit profil s falešným jménem, fotografií a údaji a vytvořit si tak zcela novou identitu. Nejvíce ohroženou skupinou, která by se mohla stát obětí podvodníka nebo násilníka jsou děti, především pak dívky ve věku od 12 do 15 let. Jaké nebezpečí hrozí na sociálních sítích? Hlavní nebezpečí sociálních sítí nastiňuji níže: Stanete se na nich závislí Jste více ve stresu, můžete začít trpět depresí Cítíte se osamělí a vyloučeni ze společnosti.

Jaká jsou rizika sociálních sítí?

Nesdílejte fotografie svých dětí

Zatímco pro vás a vaše přátele je to roztomile srandovní fotka, váš potomek to za pár let může vnímat jinak. Tím spíš, když na fotku narazí jeho spolužáci. Na sociální sítě pak rozhodně nepatří nejen nahaté děti, ale i jakákoliv fotka, kde se děti nacházejí v choulostivých pozicích.
Když to vezmeme v úvahu, jaké základní služby poskytuje internet? Mezi základní služby Internetu patří:

WWW – systém webových stránek zobrazovaných pomocí webového prohlížeče. E-mail – elektronická pošta. Instant messaging – online (přímá, živá) komunikace mezi uživateli. VoIP – telefonování pomocí Internetu.

Co to je provider?

Provider je českém překladu poskytovatel nebo dodavatel. V IT prostředí se providerem nejčastěji nazývá poskytovatel internetového připojení (tzv. internet provider). Jaký je můj poskytovatel internetu? Nejjednodušší způsob, jak identifikovat svého ISP, je proto použít jeden z mnoha online nástrojů. Díky této technologii lze identifikovat IP adresu síťového zařízení (Internet Protocol). Tyto informace můžete použít k určení, který poskytovatel internetových služeb je váš.

Jak se připojit na internet přes Wi-Fi?

Možnost 2: Přidejte síť

  1. V zařízení přejděte do aplikace Nastavení.
  2. Klepněte na Síť a internet. Internet.
  3. Na konci seznamu klepněte na Přidat síť. V případě potřeby zadejte název sítě (SSID) a další údaje o zabezpečení.
  4. Klepněte na Uložit.
Jak internet funguje? Internet je podle wikipedie „celosvětový systém propojených počítačových sítí (síť sítí), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP“.

Může se také zeptat, co nám hrozi na internetu?

Mezi nejčastější rizika, kterými jsou lidé na internetu ohroženi, patří phishing, malware (včetně nástrojů pro těžbu kryptoměn), hoaxy a spam. Nemalým rizikem je také odhalení vašich hesel a jejich následné zneužití.

By Melosa Favia

Similar articles

Co znamená neomezená data? :: Co nedělat na internetu?
Užitečné odkazy