Domovská stránka > C > Co Nedělat Na Internetu?

Co nedělat na internetu?

Nikdy neodpovídej na neslušné, hrubé nebo vulgární e-maily. Nedomlouvej si schůzku po internetu, aniž bys o tom řekl alespoň jednomu z rodičů. Pokud Tě nějaký obrázek nebo e-mail šokuje, okamžitě opusť webovou stránku. Svěř se dospělému, pokud Tě internet vyděsí nebo přivede do rozpaků.

Přečtěte si více

Co tvori internet?

Internet je celosvětový systém propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP. Společným cílem všech lidí využívajících internet je bezproblémová komunikace (výměna dat). Může se také zeptat, na co si dávat pozor na internetu? Ujistěte se předtím, než si z internetu stáhnete jakýkoliv obsah, že je URL adresa stránky napsána správně, bez překlepů a na jejím začátku je „https“. Věnujte pozornost příponě stahovaného souboru. Pokud si stahujete film nebo seriálový díl, v žádném případě by se nemělo jednat o soubor ve formátu .exe.

Co nám poskytuje Internet?

Internet se nerovná službě www. Stránky www jsou hlavně zdrojem informací. V jejich prostředí se dá ale také obchodovat, řídit bankovní účty, hrát on-line, stahovat programy, hry, chatovat, komunikovat prostřednictvím elektronické pošty aj. protokolu připojení ( HyperText Transfer Protocol). Jak se lze připojit k Internetu? Internet na doma: Jaké existují možnosti připojení?

  • Kabelové připojení Oblíbený způsob připojení k internetu je přes kabelovou televizi.
  • Pevné ADSL připojení
  • Bezdrátový internet 4G/5G LTE.
  • Bezdrátové Wi-Fi připojení od místních providerů

Co je nebezpečné na internetu?

Krádež emailového účtu nebo účtu na sociálních sítích. Někdo se za vás vydává na Facebooku. Viry v počítači a nebezpečí internet bankingu. Jak by jsme se měli chovat na internetu? Desatero bezpečného chování na internetu

  • Osobní údaje. Adresa, soukromý telefon, údaje platební karty,… to jsou informace, které byste měli důkladně zvážit, kam zadáváte.
  • Nastavení soukromí
  • Hesla věc veřejná
  • Stahujte obezřetně
  • Plaťte opatrně
  • Surfujte bezpečně
  • Bezpečná Wi-fi.
  • Internet nesmažete.

Jaké zásady bezpečnosti dodržujeme při práci s internetem?

ZÁSADY BEZPEČNÉHO CHOVÁNÍ NA INTERNETU

  1. Chraňte si své osobní údaje.
  2. Věnujte čas nastavení soukromí
  3. Surfujte bezpečně
  4. Bezpečné připojení
  5. Nezanedbávejte hesla.
  6. Stahujte opatrně
  7. Plaťte obezřetně
  8. Hlídejte si posty.
Co je webpage? Website (nebo web site, běžně též web, řidčeji webové místo, anglicky doslova „místo v pavučině“) označuje kolekci webových stránek, obrázků, videí a ostatních souborů, které jsou uloženy na jednom nebo více webových serverech a jsou dostupné pomocí Internetu.

Kdy byl vymyšlen Internet?

Jejím tvůrcem je Tim Berners-Lee. Ten v letech 1989–1991 – v rámci svého působení v Evropské organizaci pro jaderný výzkum CERN – vytvořil hypertextovou síť, která pomocí odkazů umožňovala propojit informace uložené na různých počítačích či v různých souborech. Součástí byl i první prohlížeč.

By Ferretti Hazelbush

Co je to ARPANET? :: Jak nastavit Home Button na iPhone?
Užitečné odkazy