Domovská stránka > C > Co Je To Wiki?

Co je to wiki?

Wiki je označení webů (nebo obecněji hypertextových dokumentů), které umožňují uživatelům přidávat obsah podobně jako v internetových diskusích, ale navíc jim také umožňují měnit stávající obsah; v přeneseném smyslu se jako wiki označuje software, který takovéto weby vytváří.

Přečtěte si více

Co není Wikipedie?

Wikipedie není adresář všeho, co existuje nebo kdy existovalo. Články ve Wikipedii nejsou: Seznamy volně souvisejících témat jako například citátů, aforismů nebo osob (reálných nebo fiktivních). Jak vytvořit stránku na wiki? Založit nový článek je jednoduché. Nejsnazší je zadat název článku do vyhledávacího okénka vpravo nahoře a kliknout na ikonku lupy (případně udělat totéž tlačítkem Enter). Následně klikněte na červený odkaz ve větě „Můžete stránku vytvořit nebo požádat o její vytvoření“.

Kolik Wikipedie?

Kolika je jakýkoliv bolestivý stav v krajině břišní. Základně se koliky dělí na pravé a nepravé. Pravá kolika je bolestivý stav v krajině břišní, který má souvislost s trávicím traktem. Dále se pravé koliky rozlišují podle místa svého vzniku, případně podle projevů, například na plynové, neprůchodnost střev a podobně. Co je to pes? Pes domácí (Canis lupus f. familiaris) je největší domestikovaná šelma a jedno z nejstarších domestikovaných zvířat vůbec, provázející člověka minimálně 14 tisíc let. Obecně se předpokládá, že se jedná o zdomácnělého a umělým výběrem změněného vlka obecného.

Co je co encyklopedie?

Encyklopedie (řecky ἐγκύκλιος enkyklios okružní + παιδεία paideia výchova) je strukturované, zpravidla objemné dílo, které se pokouší zevrubně představit lidské poznání týkající se jednoho, více, anebo všech oborů. Řeckého pojmu έγκυκλοπαιδεἰα (enkyklopaideia) poprvé užil v 5. století př. n. Co je to portál? Portál je podle slovníků spisovného jazyka buď ‚architektonicky upravený vchod nebo vjezd do význačné budovy' nebo cokoli, co portál může připomínat, např. portál u některých strojů.

Kdo založil město Praha?

Na místě levobřežního osídlení bylo roku 1257 Přemyslem Otakarem II. založeno Menší Město pražské (Malá Strana). Původní obyvatelstvo bylo vystěhováno a byli sem povoláni němečtí kolonisté, aby tu založili město. Jak přispět na Wikipedii? Jak (ne)pomoct firemnímu marketingu. Zadejte téměř jakékoliv slovo do vyhledávače a buďte si jisti, že mezi první výsledky vám vyskočí Wikipedie. Některé společnosti proto investují čas do tvorby hesla v této otevřené encyklopedii a vidí v něm součást marketingu.

Jak vložit odkaz na Wikipedii?

Odkaz na stránku v cizojazyčné verzi Wikipedie se vytvoří vložením kódu jazyka mezi dvě dvojtečky: [[:fr:Paris]] .

By Derina

Similar articles

Jak vložit obsah do Wikipedie? :: Co je základem každého procesoru?
Užitečné odkazy