Domovská stránka > J > Jak Psát Na Wiki?

Jak psát na Wiki?

Pokročilejší možností je napsat název článku do adresního řádku prohlížeče, např. https://cs.wikipedia.org/wiki/Název nového článku . Poté se již objeví editační stránka, kam můžete začít psát.

Přečtěte si více

Jak vložit obsah do Wikipedie?

Příkazy OBSAH (TOC)

Příkazy (kouzelná slůvka) s textem „OBSAH“ nebo písmeny TOC z anglického označení obsahu Table of Contents. Jsou z obou stran ohraničeny dvojicí podtržítek. vložením tohoto kódu do článku se zamezí zobrazení obsahu.
Také, jak editovat na wikipedii? Otevření k editaci

Na stránce, kterou chcete upravit nebo doplnit, klikněte na záložku Editovat zdroj v její horní části. Můžete upravovat i jen část (sekci) stránky kliknutím na stejnojmenný odkaz u příslušného nadpisu.

Jak dostat článek na Wikipedii?

Pravděpodobně časově nejnáročnější metodou, jak na Wikipedii dostat svůj zpětný odkaz je vytvoření úplně nového článku v encyklopedii. Zamyslete se, jaké máte články na svém blogu, najděte téma, které máte dobře zpracované, není o něm na Wikipedii zmínka, a začněte tvořit. Také, co je externí odkaz? Externími odkazy se nazývají hypertextové odkazy vložené do článku, které směřují mimo Wikipedii, na libovolnou další webovou stránku nebo jiný internetový zdroj. Přidání rozumného množství relevantních externích odkazů je užitečnou službou pro čtenáře.

Můžete se také zeptat, kdo píše na wikipedii?

Internetovou encyklopedii editují její vlastní čtenáři, a může ji tak psát úplně každý. V kurzu senioři získají základy, vysvětluje lektor projektu Vojtěch Veselý: „Ten, kdo si to nechce zkoušet úplně samostatně a chce mít lidskou podporu, může chodit na naše kurzy, kde se to krok za krokem vše naučí. “ Tak jak napsat heslo na wikipedii? Je možné používat velká i malá písmena, háčky a čárky, čísla, mezery a další znaky. Můžete si zvolit jak přezdívku či pseudonym, tak reálné jméno (přezdívky jsou mezi wikipedisty obvyklejší). Například Medvěd-09 nebo třeba Matylda Bezděčná. Heslo musí mít minimálně 8 znaků.

Jak správně napsat článek?

10 pravidel pro dobrý článek

  1. Titulek a otevření je nejdůležitější
  2. Začátek článku není pokračováním titulku.
  3. To hlavní patří na začátek.
  4. Pozor na používání klišé
  5. Vyhýbejte se trpnému rodu.
  6. Jak na číslovky a zkratky?
  7. Vycpávková slova do dobrého článku nepatří
  8. Nepoužívejte slang, cizí slova a zkratky.
Jak vytvořit obsah? Vytvoření obsahu
  1. Umístěte kurzor na místo, kam chcete přidat obsah.
  2. Přejděte na Reference > Obsah. a zvolte automatický styl.
  3. Pokud v dokumentu změníte obsah, aktualizujte obsah tak, že kliknete pravým tlačítkem na obsah a zvolíte Aktualizovat pole.

Co je to podnadpis?

Když se čtenář dostane na článek, nejdříve ho sjede pohledem. Pokud se mu bude zdát moc dlouhý, přečte si jen podnadpisy. Ať jsou tedy podnadpisy stejně poutavé jako hlavní titulek článku, opět zde platí, že nesmí prozrazovat vše, co chcete čtenáři sdělit.

By Beaudoin Alseepa

Co je obsah textu? :: Jak nahlasit skupinu na Facebooku?
Užitečné odkazy