Domovská stránka > C > Co Je To Ransomware?

Co je to Ransomware?

Ransomware je malware, který vám zašifruje soubory nebo vám znemožní používat počítač, dokud nezaplatíte výkupné. Pokud je počítač připojený k síti, ransomware se taky může rozšířit do dalších počítačů a úložišť v síti.

Přečtěte si více

Jak funguje Ransomware?

Ransomware je škodlivý kód, který zamyká přístup k infikovanému zařízení nebo šifruje jeho obsah. Po uživateli požaduje výpalné s příslibem (samozřejmě negarantovaným), že po zaplacení dojde k zpřístupnění zařízení a/ nebo odšifrování dat. Jde o specifický druh škodlivého kódu, který se používá pro vydírání uživatelů. Čím škodí Ransomware? Ransomware (jiné názvy: vyděračský software, vyděračský program; angl. ransomware – složení anglických slov ransom „výkupné“ a software) je druh škodlivého programu, který blokuje počítačový systém nebo šifruje data v něm zapsaná, a pak požaduje od oběti výkupné za obnovení přístupu.

Když to vezmeme v úvahu, jak se projevuje ransomware?

Jedním z typických příznaků je vypnutí bezpečnostního programu bez vašeho vědomí. Malware se pokouší v počítači schovat a antivirový program mu situaci značně komplikuje. Sofistikované hrozby proto obsahují i funkce pro deaktivaci antiviru. Tak Čím je nebezpečný phishing? Důsledkem může být instalace malware, odcizení přihlašovacích údajů nebo případně i manipulace s názory uživatele. Poskytovatelé elektronických schránek se snaží své uživatele před útoky chránit. Například Google zablokuje denně více než 100 milionů phishingových e-mailů.

Jaké jsou antivirové programy?

Antivirové programy – osvědčení distributoři

  • Antivirové programy ESET NOD32.
  • Antivirové programy Bitdefender.
  • Antivirové programy AVG.
  • Antivirové programy Avast.
  • Antivirové programy F-SECURE.
  • Antivirové programy SPAMfighter.
Co je to rootkit? Rootkit je program navržený hackery tak, aby mohl bez vašeho vědomí získat na vašem počítači přístupová práva administrátora.

V jaké zemi vznikl vůbec první počítačový vir?

První počítačový virus vyvinuli v lednu 1986 v Pákistánu bratři Basit Farooq Alvi a Amjad Farooq Alvi, kteří vlastnili softwarovou firmu. Vir neměl nijak škodit. Právě naopak. Původně byl navržený tak, aby bratry chránil před nelegálními kopiemi jejich softwaru na disketách. Pokud jde o to, jak poznat zavirovaný telefon? Pokud máte pocit, že celý telefon funguje výrazně pomaleji, rychleji se zahřívá, zamrzá nebo se samovolně restartuje, může to znamenat právě virus v mobilu. Velmi často mohou selhávat aplikace, obzvláště ty určené k surfování. Aplikace se mohou samy vypínat, být extrémně pomalé nebo zobrazovat reklamy.

Jak odhalit viry?

Ve většině případů si vystačíte s bezplatnou aplikací od seriózního antivirového vývojáře. Například Avast Mobile Security pro Android vás ochrání před viry, malwarem a spywarem. Také testuje aplikace na přítomnost trojských koní a jiných infekcí.

By Melloney Aliano

Jak poznat spyware v mobilu? :: Jak dát nadpis do záhlaví?
Užitečné odkazy