Domovská stránka > C > Co Si Představit Pod Pojmem Webhosting?

Co si představit pod pojmem webhosting?

Webhosting je pronájem prostoru pro vaše webové stránky. Zjednodušeně řečeno je to místo rezervované pro váš web na cizím počítači, který je neustále připojen k internetu. Jen díky webhostingu mohou být vaše stránky online, přestože nemáte vlastní server.

Přečtěte si více

Co je hostingová služba?

Poskytovatel webhostingových služeb je společnost, která umožňuje firmám a jednotlivcům zpřístupnit jejich stránky přes World Wide Web. Služby, které jednotliví poskytovatelé nabízí, se mohou lišit, ale obvykle zahrnují design, úložný prostor na serveru hostitele a připojení k internetu. Podle toho, jak udělat webhosting? Na výběr máte několik možností, zvolit si můžete buď systém Joomla, Drupal nebo WordPress, případně diskusní fórum phpBB nebo elektronický obchod osCommerce. Stačí pak kliknout na tlačítko „Instalovat“. Po spuštění instalace se na webhostingu automaticky nainstaluje vybraný systém.

Můžete se také zeptat, co to je doména?

Slovo „doména“ je zkratka, správně bychom měli říkat „doménové jméno“. Je to unikátní adresa na internetu. Používá se tak, že se přímo píše do internetového prohlížeče (např.) a také tvoří část emailové adresy za @ (např.) Jak zjistit volnou doménu? Do jediného pole vepíšete všechny domény s koncovkami a aplikace domeny.cz ověří, zda jsou volné k registraci. Zadejte názvy domén včetně koncovek, každou na jeden řádek.

Jak si vytvořit webové stránky zdarma?

Na Wixu si můžete vytvořit webové stránky zdarma, které obsahují Wix doménu. Pokud chcete působit profesionálním dojmem, pořiďte si vlastní doménu. Vaší značce to dodá na důvěryhodnosti a návštěvníci vás na internetu snadněji najdou. Jak vytvořit web s vlastní doménou zdarma? Pokud tedy budete chtít vytvořit web s vlastní doménou, stačí k webu zdarma na doméně 3. řádu dokoupit balíček prémiových služeb. K balíčku Mini, Standard nebo Profi dokonce získáte doménu na rok zdarma.

Jaké jsou typy domén?

V současné době existuje jediná taková TLD: arpa, používaná systémem DNS. Geografické TLD (Geo TLD) sdružující domény z jednoho města, v jednom jazyce, z jedné provincie atd. Lidé se také ptají, jak vypadá doména? Doménové jméno sestává z několika částí (řádů) oddělených tečkami. Části jsou seřazeny od nejkonkrétnější po nejobecnější - první část např. www označuje jeden konkrétní počítač a poslední část např. cz označuje celou skupinu počítačů nebo sítí v internetu.

Také, jak má vypadat doména?

Doména, kterou zvolíte, by měla být především jednoduchá, dobře zapamatovatelná a pokud možno krátká. Držte se české koncovky ". cz" a zapomeňte na šílenosti typu "nejlepsi-poradce-zdraveho-zivotniho-stylu-v-praze-levne.cz". Řada živnostníků už pochopila, že internetová prezentace jim může v podnikání značně pomoci.

By Eberhart

Jak zjistit obsazenost domény? :: Jaký HDMI kabel k televizi?
Užitečné odkazy