Domovská stránka > J > Jak Vytvořit Bootovací Disk?

Jak vytvořit bootovací disk?

Jak vytvořit bootovací USB flashdisk

  1. Stáhněte si instalační ISO obraz Windows (Windows 8 zde, pro novější Windows 10 již nabízí Microsoft přímo tvorbu bootovatelného USB flashdisku)
  2. Stáhněte si utilitu Rufus, která dokáže vytvořit bootovací USB.
  3. Připojte do počítače USB flashdisk.
  4. Spusťte utilitu Rufus.

Přečtěte si více

Jak nabootovat disk?

Po otevření konfigurace systému BIOS stiskněte klávesovou zkratku [F8], nebo použijte kurzor ke kliknutí na [Nabídku bootování] na obrazovce①. V nabídce bootování vyberte USB flash disk / CD-ROM, který chcete použít② a pak stiskem klávesy Enter nabootujte systém z USB flash disku nebo CD-ROMu. Můžete se také zeptat, jak naformátovat flash disk na boot? Stáhněte si program Windows 7 USB/DVD download tool (přímý odkaz), který umí velmi jednoduše bootovací flash disk vytvořit. (Ten už Microsoft umožnuje stáhnout všem uživatelům zdarma.) Program si můžete také stáhnout například z portálu Stahuj, Slunečnice.

Tak co je to boot?

Bootování je procedura, která se provede pokaždé, když se počítač zapne, nebo když operační systém skončí svou práci, nebo když je stisknuto tlačítko reset. Jednoduše řečeno, bootování je zavádění (spouštění) operačního systému. Co je to boot menu? Bootovací menu

Bootovací nabídka slouží k dočasnému výběru jiného startovacího disku (úložiště) než je výchozí interní disk notebooku, na kterém je typicky nainstalovaný operační systém Windows. Poslouží např. v případě, pokud chcete spustit z flash disku Live distribuci Linuxu.

Jak vytvořit bootovací flash disk Windows 10?

Pro výrobu USB bootovacího disku s operačním systémem Microsoft Windows 10 budete potřebovat:

  1. USB flash disk s kapacitou minimálně 8 GB (doporučujeme standard USB 3.0),
  2. funkční internetové připojení (stahují se cca 4 GB dat),
  3. bezplatnou aplikaci přímo od Microsoftu Media Creation Tool,
  4. a volný slot USB na vašem PC.
Pokud jde o to, jak vytvořit bootovací disk windows 10? Vložte prázdný DVD disk do vypalovačky a klikněte na odkaz »Otevřít DVD vypalovačku«. Otevře se Nástroj Windows pro vypalování bitových kopií. Pokud je vše správně nastaveno stiskněte tlačítko »Vypálit«. Zahájí se vypalování bitové kopie na DVD disk.

Jak vytvořit bootovací flash disk dos?

Jedním z řešení pro přípravu bootovacího USB flash disku či paměťové karty je použití aplikace HP Disk Storage Format Tool. Tato aplikace umí na USB flash disk zapsat Master Boot Record a nakopírovat patřičné soubory command.com , io. sys a msdos. A další otázka, jak vytvořit bootovací flash disk rufus? Klikněte na ikonu disku vedle volby »Obraz ISO« a zvolte cestu k ISO obrazu. Vytvoření instalačního USB flash disku spusťte tlačítkem »Spustit«, přičemž Rufus vás bude ještě informovat o tom, že dojde ke smazání všech dat, která se na USB flash disku nachází. Celý proces pak zabere několik minut.

Může se také zeptat, jak vytvořit bootovací flash disk s win 81?

Bootovací USB pro Microsoft Windows 8.1

Pro vytvoření bootovacího USB budeme potřebovat malou aplikaci, u které není zapotřebí instalace, stačí tedy jen spustit. Jedná se o aplikaci Media Creation Tool. Aplikaci můžete stáhnout na stránkách Microsoftu či přímo od nás zde.

By Leclair

Jak vratit USB do původního stavu? :: Jak zjistit spotřebu dat Android?
Užitečné odkazy