Domovská stránka > C > Co Je Bootovací Disk?

Co je bootovací disk?

Bootovací disketa, neboli zaváděcí disketa je takové disketa, která umožňuje zavést / spustit aplikaci nebo prostředí obsažené na této disketě nezávisle na instalovaném operačním systému – i na počítači, který neobsahuje žádný operační systém. Klasickým příkladem bootovací diskety je spouštěcí disketa systému Windows.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, jaké jsou operační systémy?

Mezi nejpoužívanější druhy operačních systémů osobních počítačů patří Microsoft Windows, macOS a Linux, u mobilních telefonů Android a iOS. Jaký operační systém na starý notebook? Chrome OS vlije starému laptopu čerstvou sílu do obvodů

Docela novým, avšak překvapivě efektivním řešením je postarší laptop předělat na Chromebook. Operační systém Chrome OS, který vyvinul Google, je velmi nenáročný.

Jaké Windows?

Pokud chcete zobrazit, kterou Windows je nainstalovaná na vašem počítači: Vyberte Start> Nastavení > System > About. Také, jak nainstalovat operační systém na nový notebook? Detailní návod pro spuštění bootovacího menu naleznete v manuálu daného zařízení. Po spuštění se otevře menu, ve kterém přejděte k nabídce „Boot menu“ a potvrďte. Na další stránce vyberte flash disk (standardně jako USB HDD) a opět potvrďte. Notebook se restartuje a načte se flash disk s instalací systému.

Když to vezmeme v úvahu, jak se nazývá proces startování operačního systému?

Bootování Zavádění operačního systému do operační paměti RAM po zapnutí počítače. Jak nabootovat? V angličtině se pro slovo zavést používá výraz boot, proto se i v češtině často říká "nabootovat". Pokud je Váš počítač takto nastaven (v BIOSu/UEFI), stačí jednoduše připojit flash disk a PC restartovat. Je-li ale nastavení jiné, instalační soubory Windows, Linux nebo jiné aplikace, utility se při startu nezavedou.

Jak nabootovat počítač?

Po otevření konfigurace systému BIOS stiskněte klávesovou zkratku [F8], nebo použijte kurzor ke kliknutí na [Nabídku bootování] na obrazovce①. V nabídce bootování vyberte USB flash disk / CD-ROM, který chcete použít② a pak stiskem klávesy Enter nabootujte systém z USB flash disku nebo CD-ROMu. Co to je BIOS? BIOS je základním programem počítače, který řídí komunikaci s hardwarem na nejnižší úrovni (Basic Input Output System). Hned po startu oživí všechna zařízení a nastavuje způsob jejich práce. Mezi hlavní a nejznámější výrobce BIOSů patří firmy American Megatrends (AMI BIOS) a Award (Award BIOS).

Podle toho, jak počítač zabezpečit proti možnému průniku?

Abychom mohli úspěšně čelit mnohým nástrahám v online prostředí, je třeba dodržovat několik hlavních zásad zabezpečení svého zařízení:

  1. Aktualizovaný operační systém.
  2. Aktualizovaný software.
  3. Zapnutý antivirový program.
  4. Aktivní firewall.
  5. Pravidelně zálohovat svá data.

By Jerrold Danes

Jak ovladače grafickou kartu? :: Jak dlouho vydrží Android?
Užitečné odkazy