Domovská stránka > C > Co Je Číslo 155?

Co je číslo 155?

Linka 155 je jedním z národních čísel tísňového volání, a slouží občanům v případech život ohrožujících stavů. Při vytočení čísla 155 se z kteréhokoliv místa České republiky dovoláte na operační středisko zdravotnické záchranné služby v příslušném kraji.

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, kdy se volá záchranka?

Kdy lze postup použít: náhle vzniklé průjmové onemocnění dospělého, který je bez dalších celkových příznaků (porucha vědomí, pocit horšího dechu, tendence ke kolapsu, výrazně oschlé sliznice…), bez trvalé silné (křečovité) bolesti břicha, bez horečnatého stavu trvajícího děle než 24 – 48 hodin, bez závažného Lidé se také ptají, jak volat hasiče? Telefonní číslo 150 je tísňové volání k hasičům a dovolám se na ně z jakéhokoliv pevného telefonního přístroje na to operační středisko, které je pro daný region či bývalý okres.

Lidé se také ptají, kam volat o lekarskou řádu?

Tísňovou linku 155 je vhodné volat vždy, když dojde k náhlému zhoršení zdravotní stavu a pacient si neví rady. A další otázka, jak funguje 158? vysílají hlídku na místo události, v případě potřeby zajišťují přítomnost zdravotnické záchranné služby, zajišťují předání dopravních informací veřejnosti). Hovory na linku 158 jsou nahrávány. Při příjmu tísňových volání spolupracují se správcem evropské telefonní linky tísňového volání 112.

Také, jak vzniklo cislo 911?

Univerzální tísňové číslo 911 je jedním z nejvíce používaných tísňových čísel na světě. Vzniklo jako jednotné univerzální číslo pro občany v tísni na celém území Spojených států. První snahy o vytvoření jednotného univerzálního tísňového čísla projevila Národní asociace hasičských náčelníků to již v roce 1957. Pokud jde o to, jaké je číslo na linku bezpečí? Denně se na Linku bezpečí obrací na 400 dětí a mladých lidí z celé ČR se žádostí o pomoc či radu. Na bezplatné číslo 116 111 volají se svými starostmi jako je šikana ve škole, hádky s kamarády, rozvod rodičů, ale i s tématy jako osamělost, týrání, sebepoškozování.

Lidé se také ptají, jak funguje tísňové volání?

Tísňovým voláním se rozumí bezplatná volba čísel, která jsou stanovena v číslovacím plánu a uvedena v telefonních seznamech. K těmto číslům je garantován bezplatný a nepřetržitý přístup z pevných telefonních linek, mobilních telefonů a veřejných telefonních automatů i bez použití mincí či karet. Kdy volat na tísňovou linku? Linka tísňového volání 112 má pomáhat volajícím v případě jejich ohrožení a je určeno také k oznámení jakékoliv mimořádné události, zejména pokud ji bude řešit více složek IZS.

Jak volat na tísňovou linku?

Kam volat?

  1. 112 evropské číslo tísňového volání využijeme zejména: na území ostatních států Evropy, kde je 112 zavedena (cizinci u nás),
  2. 155 zdravotnická záchranná služba se volá při: akutním ohrožení zdraví (i v případech, kde je potřeba součinnost všech složek integrovaného záchranného systému, např.

By Sterne Parshall

Proč nevypínat počítač? :: Co znamená číslo 112?
Užitečné odkazy