Domovská stránka > C > Co Je To Vr Ak Čemu Slouží?

Co je to VR ak čemu slouží?

Virtuální realita (VR) je technologie umožňující uživateli ocitnout se v simulovaném prostředí, ideálně doprovázené jeho interakcí s ním. Technologie virtuální reality vytvářejí iluzi skutečného světa (např. při výcviku boje, pilotování, lékařství), nebo fiktivního světa počítačových her.

Přečtěte si více

Jak na virtuální realitu?

Abyste si mohli užít virtuální realitu, potřebujete tři základní věci. Počítač, konzoli nebo smartphone pro spuštění požadované aplikace nebo lépe, hry. Dále potřebujete také samotný headset (brýle) pro virtuální realitu, který vám zprostředkuje to nejdůležitější - obraz. Tak co jsou virtuální brýle? VR brýle na mobil zjednodušeně fungují jako držáky zobrazující před očima uživatele obsah z obrazovky mobilu. Díky unikátní konstrukci eliminují okolní ruchy, a naplno vás tak vtáhnou do světa virtuální reality, kterou přináší zábavné nebo naučné mobilní aplikace a hry.

Jaký počítač na virtuální realitu?

Orientační minimální požadavky. Pro pořádný zážitek je lepší mít procesor alespoň i5 či i7 od Intelu, nebo odpovídající od AMD. Grafickou kartu ideálně GTX 1060 TI a lepší. Jak zapnout virtualni realitu? K fungování headsetů na PC je potřeba aplikace Oculus, kterou můžete stáhnout ze stránek www.oculus.com/setup. Po stažení stačí spustit instalační soubor a postupovat podle pokynů, které jsou v češtině. Při tomto kroku si zároveň vytvoříte i účet Oculus prostřednictvím přihlášení přes e-mail nebo účet na Facebooku.

Když to vezmeme v úvahu, co znamená zkratka vr?

„Vlastní rukou“ (zkratka v. r., která se uvádí za jménem a neodděluje se čárkou, typograficky nesprávně též někdy v.r.) je přídavek dopisovaný za jméno tam, kde není možné nebo nutné se vlastnoručně podepsat, tedy především na kopiích listin (např. Můžete se také zeptat, jakou virtuální realitu? V případě virtuální reality je třeba si uvědomit, že se jedná o extrémně náročnou technologii, s níž si bohužel neporadí každé zařízení. VR s mobilem – nezbytnou nutností jsou pohybové senzory (akcelerometr a gyroskop), vysoké rozlišení displeje (nejméně Full HD) a výkonné procesory (čtyřjádrové a více).

Lidé se také ptají, co je to virtuální?

Virtualita je vlastnost "virtuálních" věcí, které materiálně neexistují, ale působí a projevují se jako kdyby byly reálné. Jednoduchým příkladem může být obraz v zrcadle, který vypadá, jako kdyby byl za zrcadlem, ačkoli tam určitě není. Jak vypadá virtuální realita? V podstatě se jedná o headset, který může být standalone (bez PC) nebo ho připojíte k hardwarově silnému PC či herní konzoli PlayStation 4. Jeho cílem je prezentovat fiktivní digitální svět v pokročilé simulaci včetně snímání vašeho pohybu.

Jak pripojit VR k PC?

Quest 2 fungují samostatně, ale je možné je USB-C kabelem Oculus Link připojit také k počítači. Brzy však bude možné spojit brýle a PC rovněž bezdrátově, a to přes Wi-Fi 5 (802.11ac). Oculus doporučuje kvalitní router, co nejkratší vzdálenost a nezarušené 5GHz pásmo.

By Hedvige

Co znamená WPS je k dispozici? :: Co umí Python?
Užitečné odkazy