Domovská stránka > N > Na Co Slouží Zvuková Karta?

Na co slouží zvuková karta?

Zvuková karta (sound card) je zařízení, které slouží k počítačovému zpracování zvuku. V závislosti na své kvalitě (a tím i ceně) zajišťuje kvalitní zvukový výstup z počítače vhodný i pro profesionální účely. Ke zvukové kartě lze dále připojit následující zařízení: sluchátka.

Přečtěte si více

Může se také zeptat, jakou zvukovou kartu pro nahrávání?

Pokud se naráz chystáte nahrávat například zpěv a kytaru, postačí vám karta se dvěma vstupy. V případě, že se chystáte nahrávat více nástrojů najednou, budete potřebovat kartu s více vstupy. Do karet lze připojit všechny druhy mikrofonů i nástrojů. Lidé se také ptají, jak vypada zvuková karta? Obecné značení dle barev je: zelený konektor - zvukový výstup, červený - mikrofonní zesilovaný vstup, modrý - nezesilovaný zvukový vstup. MIDI konektor (někdy označovaný jako GamePort) využijeme pro připojení herních zařízení, nebo MIDI zařízení. Na desce zvukové karty také obvykle najdeme několik dalších konektorů.

Jak zapojit externí zvukovou kartu?

Pokud se jedná o kondenzátorový mikrofon, tak na zvukové kartě musíme zapnout jeho napájení (+48V), bývá to tlačítko blízko vstupu. Máme dvě stopy a dva zdroje zvuku píchlé do zvukové karty. Teď musíme propojit připravené stopy s jednotlivými vstupy na zvukové kartě. Proč zvukovou kartu? Interní i externí zvuková karta přináší kvalitnější zvuk a rozšířené možnosti ochrany proti rušení a šumu. Zvuková karta interní má stejně jako externí k dispozici výkonnější zesilovač umožňující hlasitější produkci.

Co je součástí zvukové karty?

Zvuková karta je rozšiřující karta počítače pro vstup a výstup zvukového signálu, ovládaná softwarově. Typická zvuková karta obsahuje zvukový čip, který provádí digitálně-analogový převod nahraného nebo vygenerovaného digitálního záznamu. Také, jak nahrávat ze zvukové karty? V mixéru zvukové karty určíme zdroj, z něhož budeme nahrávat, a nastavíme optimální úroveň vstupního signálu. Zvukový soubor ze zvukového signálu vytvoříme pomocí jednoduchého programu "Záznam zvuku" (Sound Recorder), který je součástí systému MS Windows.

Co potřebuji k nahrání zpěvu do PC?

Postup

  1. Spusťte program Audacity.
  2. Připojte mikrofon (nebo jej zapněte, pokud máte notebook)
  3. V programu Audacity klikněte na červené tlačitko záznam (RECORD)
  4. V prohlížeči na stránce youtube.com a dejte přehrát svou skladbu.
  5. Začněte podle běžících slov a hudby zpívat.
Jak nahrát zvuk z komba? Re: Domácí nahrávání, nejjednodušší cesta.

Takze najlepsie 2X RCA----6,3Jack STEREO. Takze zvuk pojde do komba tak ako doteraz - ale najprv do karty a z karty do komba. Karta bude cez USB zapojena do PC. A tam sa zaroven bude nahravat zvuk.

Když to vezmeme v úvahu, jak funguje externí zvuková karta?

Jak funguje zvuková karta

Samotná zvuková karta se stará o převod analogového signálu do digitální podoby, se kterou si počítač při zpracování dokáže hravě poradit. Komunikace však může fungovat i opačně. Zvukové rozhraní totiž dokáže digitální zvukový záznam z počítače transformovat na analogový formát.

By Lana Rake

Jak funguje zvuk v počítači? :: Co je potřeba ke Streamovaní?
Užitečné odkazy