Domovská stránka > J > Jak Dlouho Se Tankuje Letadlo?

Jak dlouho se tankuje letadlo?

Podle předpisů je nutno natankovat minimálně takové množství paliva, aby postačovalo na nejen na let do plánované destinace, ale i několik minut vyčkávání, přerušené přiblížení, odlet na záložní letiště a povinnou rezervu, která u proudových letadel činí 30 minut letu.

Přečtěte si více

Co se nesmi delat v letadle?

8 věcí, které byste v letadle dělat neměli

  • 1) Spaní při vzletu a přistání
  • 2) Sundávat si boty.
  • 3) Používání slov jako terorista, bomba a tak dále.
  • 4) Kouřit.
  • 5) Vyhýbat se pití
  • 6) Držet to v sobě, dokud tam nebudeme.
  • 7) Vést hlasité rozhovory.
  • 8) Obtěžovat letušky.
Když to vezmeme v úvahu, kdy se přestalo kouřit v letadle? Kouření na palubách letadel Českých aerolinií je zakázáno od roku 1998.

Jak zatáčí letadlo?

Nakloněním letadla se vztlaková síla, která působí na křídla, stane silou dostředivou a letadlo začne zatáčet. Jak se dá létat? Bez motoru můžete létat na rogale, padákovém kluzáku nebo na větroni. No abych byla přesná bez motoru můžete létat také například na vírníku, ale myslím, že bezmotorový vírník v Česku ani žádný není. Škol na paragliding je v Česku nepočítaně.

Jakou rychlosti se rozjizdi letadlo?

“ uvedu hned na začátku základní údaje – obvyklá vzletová rychlost dopravního letadla je mezi 250 až 330 km/h; obvyklá cestovní rychlost se pak pohybuje mezi 800 až 900 km/h. Jak velkou nadrz má letadlo? Objem palivových nádrží se pohybuje v řádu desítek tisíc litrů (Boeing 737-500: 23800 l; Airbus A310: 61071 l), výjimečně až stovek tisíc litrů (Airbus A380: 310000 l).

Jaká je teplota v letadle?

Možná se část tohoto tepla rozptýlí způsobem, který tyto oblasti může zahřát. Čokoláda je citlivá, začíná kolem ~ 37 ° C, což není tak vysoké. Motory jsou dostatečně daleko od hlavní části letadla. Pamatujte také na nadmořskou výšku, motory mohou být horké, ale teplota kolem nich a letadla může být -50 až -60 ° C. Co do letadla a co ne? Tekutiny - šampon na vlasy, parfém, nápoje, tekuté léky, make-up.. Gely - Zubní pasta, gel na vlasy, dezinfekce rukou.. Tekutiny, gely a aerosoly jsou povoleny v příručním zavazadle, musí však být v lahvičkách o objemu 100ml a menší a dohromady se musí vejít do průhledného vaku o objemu ne větší než 1 litr.

Může se také zeptat, jak funguje internet v letadle?

„Internet v letadle umožňuje datově a časově neomezený přístup k internetu prostřednictvím wifi připojení přes družici o rychlosti 600 kbit/s, a je tak zcela dostačující pro běžnou komunikaci nebo prohlížení webových stránek,“ konstatoval Hloušek. Internet v letadle poběží prozatím v testovacím provozu.

By Nefen

Co je povoleno v příručním zavazadle? :: Proč externí zvukovou kartu?
Užitečné odkazy