Domovská stránka > J > Jak Je Velke Letadlo?

Jak je velke letadlo?

Co je Airbus A380

S rozpětím 79,75 m a délkou 72,72 m je největším dopravním letadlem světa, větší je jen nákladní Antonov An-225 Mrija. Hydroplán Hughes H-4 Hercules měl skoro o 18 metrů větší rozpětí a Boeing 747-8 je delší o 3,6 metru. A380 přepraví podle konfigurace 450 až 575 cestujících, maximálně pak 853.

Přečtěte si více

Pokud jde o to, kde má letadlo nadrze?

Palivové nádrže se běžně nacházejí v křídle letadla. Jak se chová stíhačka? Je temperamentní, nebojí se projevovat svůj zájem o vás a když se tváří, že by vnadné servírce, která vás obsluhuje při večeři, kvůli vám vyškrábala oči, berete to jako zábavný kompliment. Jenže pak začne přituhovat a vy zjistíte, že žárlí úplně na všechny a všechno.

Jak vysoko letí stíhačka?

Stíhačka dosahuje rychlosti letu až trojnásobku rychlosti zvuku. Může létat až v nadmořské výšce 23000 m. V jaké výšce létají stíhačky?

Typ letadlaPočet + typ motorůMax výška letu (m.)
Boeing 737 verze 8002 proudové motory12.500 metrů
Boeing 747 Jumbo Jet4 proudové motory13.140 metrů
Concorde4 proud. Motory s přídavným spalováním18.300 metrů
Gripen1 proudový motor15.240 metrů
3 další řádky

Můžete se také zeptat, jak vypadá netopyr?

Na území ČR žije 23 druhů netopýrů a 2 druhy vrápenců, často se pro jednoduchost všichni nazývají netopýři. Pokud je netopýr celý zabalený do blanitých křídel a vypadá jako černá hruštička visící ze stropu na dvou drápkatých nohách, jde o vrápence. Všichni ostatní netopýři skládají křídla podél těla. Kde žijí letouni? Nejvíce rozšířeni jsou netopýři a kaloni v tropech a subtropech. Jejich potravu tvoří hmyz, myši, netopýři, žáby a ryby, ale i nektar z květů, pyl a plody. Letouni jsou velice důležití, protože se podílejí na šíření a opylení mnoha druhů stromů a dalších rostlinných druhů přírodních deštných pralesů.

Jak dělíme letouny?

Třída letouni se dále dělí na dva podřády: Kaloni (Megachiroptera) Netopýři (Microchiroptera) Obrázky, zvuky či videa k tématu Letouni na Wikimedia Commons. Jak je velký kaloň? Kaloň malajský má úctyhodné rozpětí křídel – až 170 centimetrů. Jeho tělo ale dosahuje délky pouhých 30 až 40 centimetrů a váží necelé dva kilogramy.

Jaký je rozdíl mezi netopýrem a Kaloněm?

Kaloni mají veliké oči, neboť je používají při orientaci ve tmě. Netopýři oproti tomu oči téměř nepotřebují – k letu jim slouží primárně echolokace, navigace pomocí zvuků. Proto též mnoha netopýrům vyrůstají kožené ozdoby na nose a veliké uši. Kaloni žerou ovoce.

By Zamir Matzke

Co může být materiál? :: Co je to letoun?
Užitečné odkazy