Domovská stránka > P > Proč Externí Zvukovou Kartu?

Proč externí zvukovou kartu?

Počítač sice má zabudovanou vlastní zvukovou kartu, ale ta neumožňuje kvalitní převod signálu z analogové formy do digitální. Externí zvukovka navíc díky zabudovanému předzesilovači dokáže signál i zesílit na požadovanou úroveň, se kterou bude počítač schopen dále pracovat.

Přečtěte si více

Na co je zvuková karta?

Zvuková karta je zařízení, které umožňuje produkovat slyšitelné zvukové spektrum v pásmu 20 - 20 000 Hz. Aby ovšem byl zvuk slyšet, musíme ke kartě ještě připojit reproduktory nebo sluchátka. Zvuková karta má tvar klasické rozšiřující karty do PC. Jakou zvukovou kartu pro nahrávání? Pokud se naráz chystáte nahrávat například zpěv a kytaru, postačí vám karta se dvěma vstupy. V případě, že se chystáte nahrávat více nástrojů najednou, budete potřebovat kartu s více vstupy. Do karet lze připojit všechny druhy mikrofonů i nástrojů.

Jak zapojit externí zvukovou kartu?

Pokud se jedná o kondenzátorový mikrofon, tak na zvukové kartě musíme zapnout jeho napájení (+48V), bývá to tlačítko blízko vstupu. Máme dvě stopy a dva zdroje zvuku píchlé do zvukové karty. Teď musíme propojit připravené stopy s jednotlivými vstupy na zvukové kartě. Pokud jde o to, jak přidat zvukovou kartu? Pokud máme v počítači nainstalovánu mechaniku CD, je vhodné ji propojit audiokabelem se zvukovou kartou. Jeden konec kabelu zasuneme do mechaniky CD, druhý do příslušného konektoru na zvukové kartě. Zbývá nasadit a přišroubovat kryt počítače. Aby zvuková karta vydávala nějaké zvuky, musíme k ní připojit reproduktory.

Tak jak zprovoznit zvukovou kartu?

V Ovládacích panelech vyberte Hardware a zvuk a pak vyberte Zvuk. Na kartě Přehrávání klikněte pravým tlačítkem na Výchozí zařízení a pak vyberte Vlastnosti. Na kartě Upřesnit změňte v části Výchozí formát nastavení, vyberte OK,a pak vyzkoušejte své zvukové zařízení. Co je součástí zvukové karty? Zvuková karta je rozšiřující karta počítače pro vstup a výstup zvukového signálu, ovládaná softwarově. Typická zvuková karta obsahuje zvukový čip, který provádí digitálně-analogový převod nahraného nebo vygenerovaného digitálního záznamu.

Jak zjistit jestli mi odešla zvuková karta?

Re: Zvuková karta - jak zjistím nefunkčnost ? Zvuková karta bez ohledu zda je integrovaná či dedikovaná má evidentně klasický zadní vstup/výstup a dále pak připojení na přední čelo. Pokud by byla mechanicky poškozená, např vzadu přerušený spoj, potom i když zvuk jde, je poškozená a není funkční. Jak funguje zvuk v počítači? Pokud chceme zvuk nahrávat do počítače, je nutné jej digitalizovat. To znamená, že zvuk v analogové podobě pomocí A/D převodníku převádíme do podoby digitální. Pro digitalizaci zvuku do počítače se nejčastěji používá pulzně kódová modulace (PCM).

Co potřebuji k nahrání zpěvu do PC?

Postup

  1. Spusťte program Audacity.
  2. Připojte mikrofon (nebo jej zapněte, pokud máte notebook)
  3. V programu Audacity klikněte na červené tlačitko záznam (RECORD)
  4. V prohlížeči na stránce youtube.com a dejte přehrát svou skladbu.
  5. Začněte podle běžících slov a hudby zpívat.

By Emarie Rennell

Jak dlouho se tankuje letadlo? :: Jak přepnout klávesnici na QWERTZ?
Užitečné odkazy