Domovská stránka > J > Jak Se Zapojují Zásuvky?

Jak se zapojují zásuvky?

Zásuvky s jednou fází je nutné zde připojit třemi vodiči – fázovým (černý, případně hnědý), nulovým (modrý) a ochranným (zelenožlutý). Fázový vodič při předním pohledu na zásuvku se zapojuje k levé zdířce, nulový se naopak zapojuje ke zdířce pravé. Třetí vodič, ochranný, se připojí na středový kolík.

Přečtěte si více

Jak připojit zástrčku?

Na vidlici (zástrčce) je zapojení přesně naopak: černý (hnědý) vodič je na pravém kolíku, modrý vodič na levém kolíku. Vše při pohledu na zástrčku zepředu. Žlutozelený vodič zůstává uprostřed na středové zdířce. Pokud zástrčku z jednoho konce zapojíte do zásuvky na druhém konci, musí si barvy vodičů vzájemně odpovídat. Jak zapojit Nulák? Je nutné zkontrolovat možnost použití kabelu podle jeho datasheetu. Zapojení je stejné jako u zásuvky. Fáze vlevo, střední vodič („nulák“) vpravo, ochranný vodič na kolík. Kabel je nutné na obou stranách vhodně upevnit, aby nedošlo k vytrhnutí ze zásuvky, nebo vidlice.

Jak zapojení zásuvky bez Nuláku?

Co se týká zapojování zásuvek na dva vodiče, přívodní PEN vodič je nutné připojit na kolík (PE), odtud na pravou zdířku zásuvky a dále pokračovat do další zásuvky. Bude nutné zjistit, který PEN vodič je přívodní. Dříve se to dělalo tak, že přívodní PEN byl delší, byl připojen na kolík a odtud bez přerušení na N. Tak jak zapojit svetla? Postup připojení světla:

  1. Vypněte jističe.
  2. Zkontrolujte zkoušečkou, jestli jste vypnuli ty správné jističe.
  3. Opatrně odstraňte ochranný plastový obal na každém z drátů.
  4. Připojte nulu k nule a fázi k fázi. Ochranný vodič zaizolujte nebo připojte samostatně.
  5. Zapněte jističe.

Jak zapojit síťovou zásuvku?

Zapojení moderní datové zásuvky je poměrně snadné a v podstatě potřebujete jen kleště na odstřihnutí přebytečných drátků. Postup je stejný jako u krimpování konektoru RJ-45. Po odhalení jednotlivých žil kabelu je nutné jejich pečlivé rozmotání a následné vložení barevných žil do zářezů na konektoru datové zásuvky. Jak zapojit zásuvku 220v? Zapojení zásuvky na 230 V (dříve 220 V) není nijak složité, jen je zapotřebí pečlivosti při připojování jednotlivých vodičů, které nelze zaměnit! Vždy zapojujeme fázový vodič L (černý nebo hnědý) na levou zdířku, nulový vodič N (modrý) na pravou zdířku a ochranný vodič PE (zelenožlutý) na kolík.

Jak udělat z jedné zásuvky dvě?

Vytvořit dvě zásuvky z jedné? Na první pohled nemožné, ale na ten druhý novinka, která potěší každého, kdo právě rekonstruuje svůj interiér. Pokud jste si při rekonstrukci uvědomili, že byste v určitém místě na stěně uvítali namísto jedné zásuvky dvě, můžete využít šikovného pomocníka – dvojzásuvku. Co je to Nulak? Slovo "nulák" naznačuje, že takto označený vodič (drát) má stejný potenciál, jako zem. Z fyziky si možná budete pamatovat, že napětí je rozdíl potenciálů. Rozdíl potenciálů mezi "nulákem" a zemí by tedy měl být "nula". Fázový (černý, hnědý, šedý) a střední vodič (modrý) je určen k vedení proudu.

Jak zapojit Trifazovou zásuvku?

Při připojení na zásuvku 3L+N+PE se motor připojí na 3x fáze a ochranný vodič PE. N se nezapojí. Buďte ujištěn, že při tomto zapojení, nebude-li porucha, FI nevybaví. V případě, že dojde k poruše ať již na motoru nebo kabelu, FI určitě zapůsobí.

By Dalenna

Jak se zapojuje lustr? :: Co bylo v kinech 2021?
Užitečné odkazy