Domovská stránka > J > Jak Zaokrouhlit Číslo V Excelu?

Jak zaokrouhlit číslo v Excelu?

Chcete-li vždy provést zaokrouhlení směrem nahoru (dále od nuly), použijte funkci ROUNDUP. Chcete-li vždy provést zaokrouhlení směrem dolů (blíže k nule), použijte funkci ROUNDDOWN. Chcete-li číslo zaokrouhlit na násobek určitého čísla (například na nejbližší násobek 0,5), použijte funkci MROUND.

Přečtěte si více

Jak se dělá mocnina v Excelu?

Pro mocniny můžeme v Excelu využít vzorec, do kterého umístíme zvláštní symbol pro mocnění. Jedná se o symbol ^ (stříška), napíšeme ji kombinací kláves levý ALT + 94 na numerické klávesnici nebo na anglické klávesnici SHIFT + 6. Druhá možnost je použití funkce POWER, která umocní čísla na zadaný exponent. A další otázka, jak vypočítat cenu s dph v excelu? Jedná se o vzorec =SUMA(B2-D2). Vzorec z buňky E2 pak zkopírujte do všech buněk až do buňky E14 včetně. 7. Abyste měli jistotu, že je daň DPH vypočtena skutečně správně, zadejte do buněk F2 až F14 vzorec =SUMA(D2*C2).

Jak vypočítat marži v Excelu?

ProdC = NákC × OP = 80 × 1,25 = 100. Pokud chcete ověřit správnost výpočtu a výše marže v %, tak použijete vzorec: ((ProdC – NákC) / ProdC)) × 100 = ((100 – 80) / 100)) × 100 = 20 %. Jak vypočítat obvod v Excelu? Způsob zápisu funkce

Dejme tomu, že například potřebujeme v tabulce vypočítat obvod kruhu o poloměru 3 cm. Vzorec pro výpočet pak bude mít tvar =2*PI()*buňka s hodnotou poloměru.

A další otázka, jak roztahnout sloupec v excelu?

sloupce

Změna šířky sloupce automaticky na šířku obsahu (přizpůsobení)

  1. Vyberte sloupec nebo sloupce, které chcete změnit.
  2. Na kartě Domů klikněte ve skupině Buňky na tlačítko Formát.
  3. V části Velikost buňky klikněte na položku Přizpůsobit šířku sloupců.
Jak kopirovat vzorec? Kopírování vzorce
  1. Vyberte buňku obsahující vzorec, který chcete zkopírovat.
  2. Ve skupině Schránka na kartě Domů klikněte na Kopírovat.
  3. Udělejte jedno z tohoto:
  4. Ověřte, že odkazy na buňky ve vzorci vytvářejí výsledek, který chcete.
  5. Vyberte buňku, která obsahuje vzorec.

Jak zkopírovat celý sloupec v Excelu?

Přesunutí nebo zkopírování řádků nebo sloupců

Podržte klávesu OPTION a přetáhněte řádky nebo sloupce na jiné místo. Podržte klávesu SHIFT a přetáhněte řádek nebo sloupec mezi existujícími řádky nebo sloupci. Excel vytvoří místo pro nový řádek nebo sloupec.
Jak převést text na číslo v Excelu? Vyberte buňky s čísly uloženými jako text. Na kartě Domů klikněte na Vložit > Vložit jinak. Klikněte na Násobit a pak klikněte na OK. Excel vynásobí každou buňku číslem 1 a přitom převede text na čísla.

Také, jak zafixovat hodnotu v excelu?

To se provádí znakem $ (pro napsání stiskněte pravý Alt +ů) před patřičnou adresou. Zapište tedy vzorec v následující podobě: „=($B$2*C3)“. Poznámka: Znak $ může fixovat samostatně jak sloupec nebo řádek. Kromě varianty $B$2 se tedy lze setkat i s variantami $B2 a B$2.

By Nichani Buitron

Co je IMAP účet? :: Jak vložit vzorce do Excelu?
Užitečné odkazy