Domovská stránka > P > Proč Ubuntu?

Proč Ubuntu?

Ubuntu je díky své vnitřní struktuře a dalším okolnostem ideální pro klonování, česky řečeno - na základě Ubuntu vznikají jiné operační systémy, které si nesou klady původního systému a přidávají něco navíc. Jako příklad uvedeme Easy Peasy, dříve Ubuntu Eee, což je systém určený pro netbooky řady Asus Eee PC.

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, jak začít s ubuntu?

ubuntu

První kroky s Ubuntu.Kde mám začít?

  1. Upgradujte systém.
  2. Instalovat / Odebrat aplikace.
  3. Nainstalujte kodeky a ovladače.
Jak zacit s Ubuntu? Jak s Linuxem začít
  1. Stáhněte si některou distribuci, která funguje přímo z CD nebo USB disku. (Jaký Linux si vybrat?)
  2. Vypalte soubor na CD nebo zkopírujte na USB disk (jde o volbu Vypálit obraz disku).
  3. Vložte médium do mechaniky a až vše nastartujte, můžete začít se zkoušením.

Také, jak si nainstalovat linux?

Po restartování počítače stačí spustit Windows Store a dát vyhledat klíčové slovo Linux nebo přímo Ubuntu. U vybrané položky pak klikněte na Získat a poté na Instalovat. Co je to distribuce Linuxu? Linuxová distribuce je v informatice označení pro snadno použitelný Linuxový systém, přičemž název je odvozen od jádra Linuxu, které je základní součástí každé distribuce. Distribuce jsou vytvářeny proto, aby uživatel nemusel jádro a doplňující software sám náročným způsobem skládat do funkčního celku.

Co to je distribuce?

Distribuce (z lat. dis-tribuere, rozdělovat) znamená obecně činnost rozdělování i výsledek, určité rozdělení či rozložení. Co je to operační systém Linux? Linux nebo GNU/Linux (viz GNU/Linux kontroverze) je označení pro svobodný a otevřený počítačový operační systém, který je založený na linuxovém jádru. Linuxové systémy jsou šířeny v podobě distribucí, které je možné nainstalovat nebo používat bez instalace (tzv. live CD).

Pokud jde o to, jak zjistit verze linuxu?

Projekt uname příkaz vám okamžitě sdělí, co potřebujete vědět, včetně podrobnějších informací o konkrétní verzi jádra, operačním systému a dokonce i datum instalace jádra! Můžete se také zeptat, jak zjistím jakou mám verzi debianu? Vydání LSB: lsb_release je příkaz, který může tisknout určité informace LSB (Linux Standard Base) a distribuce. Tento příkaz můžete použít k získání verze Ubuntu nebo Debian. Musíte si nainstalovat balíček „lsb-release“.

Podle toho, jak zjistím distribuci linux?

Verze a název linuxové distribuce bývá v souboru /etc/os-release nebo /etc/system-release (tři tečky naznačují část odstraněného výpisu): $ cat /etc/os-release NAME=Fedora VERSION="25 (Workstation Edition)" [...]

By Lusty Metzler

Kolik vydělává Roblox? :: Který Linux si vybrat?
Užitečné odkazy