Domovská stránka > K > Kolik Čechů Má Smartphone?

Kolik Čechů má smartphone?

Počet Čechů používajících smartphone podle Českého statistického úřadu loni meziročně stoupl o sedm procentních bodů. Chytrý mobil má v Česku přesto stále jen 70 procent lidí. Více než třetina Čechů, kteří vlastní mobilní telefon (97 %), tak používá přístroj bez operačního systému.

Přečtěte si více

Kolik lidí vlastni mobilni telefon?

Počet uživatelů mobilních telefonů na světě stále roste a na konci loňského roku jich bylo již zhruba šest miliard, tj. mobil vlastnilo 86 lidí ze 100 (ČTK) Kolik je na světě telefonů? V současnosti je uživateli celosvětově používáno celkem 6,8 miliardy mobilních telefonů, zatímco světová populace dosahuje 7,1 miliardy lidí. Například v roce 2005, kdy na Zemi žilo 6,5 miliardy lidí, používali 2,5 miliardy telefonů.

Co je to chytrý telefon?

Se smartphony neboli chytrými telefony můžete kromě volání a psaní SMS také plnohodnotně surfovat na internetu, instalovat do nich další aplikace, hrát hry, fotit, využívat navigaci a mnoho dalšího. Liší se zejména operačním systémem, velikostí displeje, konstrukcí, výbavou a funkcemi. Může se také zeptat, kolik stál prvni mobil v usa? Mobil se stal statusovým symbolem

V době svého uvedení na trh nebyla Motorola DynaTAC 8000x vůbec levnou záležitostí. Zájemce přišla na 3 995 amerických dolarů, což z ní činilo exkluzívní zboží pro dobře situované zájemce z řad byznysmenů, právníků či lékařů.

Kolik stál prvni mobilní telefon v USA?

„Ještě v roce 1983 stál mobilní telefon 4 000 dolarů, což by byl dnes ekvivalent více než deseti tisíc dolarů,“ zmínil Cooper v roce 2010 v rozhovoru pro BBC. Zájemce tak tehdy telefon vyšel v přepočtu na více než 200 tisíc korun (více viz Duchovní otec mobilů: dnešní telefony jsou obludy, málokdo se v nich vyzná). Kdo sestrojil první mobilní telefon? Mobilní telefon/VynálezciMartin Cooper (* 26. prosince 1928, Chicago) je americký vynálezce, který má zásadní podíl na vynálezu mobilního telefonu. Jako vývojář firmy Motorola, do níž nastoupil v roce 1954, sestrojil v roce 1973 první kapesní mobilní telefon, který nelze ztotožnit s autotelefonem.

Tak co všechno umí chytrý telefon?

Chytré telefony jsou pohodlné na volání, posílání SMS, surfování po internetu i stahování dat. Navíc si jejich dovednosti můžete rozšířit o spoustu zajímavých aplikací, které vám usnadní každodenní režim. Do chytrého telefonu si můžete nainstalovat mnoho aplikací. Některé jsou zdarma, jiné zpoplatněné. Podle toho, jak si vybrat chytrý telefon? Na co se při výběru chytrého telefonu zaměřit:

  1. Displej.
  2. Fotoaparát.
  3. Baterie.
  4. Interní paměť
  5. Operační systém.
  6. Výkon telefonu.
  7. Datové připojení (3G, 4G/LTE)
  8. Dual SIM.

Lidé se také ptají, jaký telefon do 3000 kč?

Nejlepší mobil do 3000 Kč: Výběr 10 mobilů

  • 2.1 1. Xiaomi Redmi 6 3GB/32GB.
  • 2.2 2. Huawei Y Dual SIM.
  • 2.3 3. Samsung Galaxy J3 2017 J330F Dual SIM.
  • 2.4 4. Nokia 3.1 Dual SIM.
  • 2.5 5. Samsung Galaxy J4+ J415F Dual SIM.
  • 2.9 Mobil 9. iGET Blackview GA30 Dual SIM.

By Rauch Guillot

Kdy vznikl prvni mobil? :: Co znamená QHD?
Užitečné odkazy