Domovská stránka > C > Co To Je Pejorativní?

Co to je pejorativní?

Pejorativum (z lat. peior, horší, a franc. péjoratif) znamená slovo, sousloví, gramatický tvar nebo jiný jazykový prostředek, který kromě věcné denotace vyjadřuje též negativní hodnotící soud. Pejorativní příznačnost mohou mít slova různých slovních druhů.

Přečtěte si více

Podle toho, co to je bigotní?

Bigotnost či bigoterie je myšlení a jednání osoby, která tvrdošíjně a malicherně až netolerantně lpí na svých vlastních názorech a předsudcích. Zejména pokud projevuje netolerantnost či nevraživost vůči členům nějaké jiné (rasové nebo etnické) skupiny. Co to je Antonymum? Antonymum (z řec. αντί anti proti; ὄνομα onoma jméno), též opozitum /opozita/ označuje slovo opačného, protikladného významu.

Jaký je rozdíl mezi přímočarým a Křivočarým pohybem?

Pohyb bodu, který se děje po přímce, nazýváme přímočarým . Pohyb, který se neděje po přímce, nazýváme křivočarým . Co to je rovnoměrný pohyb? Rovnoměrný přímočarý pohyb je pohyb, jehož trajektorií je přímka a jehož rychlost se nemění. Na libovolném úseku trajektorie naměříme vždy tutéž průměrnou rychlost, která je rovna okamžité rychlosti.

Co je to houževnatý?

Houževnatost je materiálová vlastnost, jde o schopnost materiálu zůstat při deformování a nárazech vcelku bez tvorby trhlin, nebo zamezovat růstu existujících trhlin. Jejím opakem resp. protikladem je křehkost. Co je impulzivnost? Impulzivita je vlastnost, kterou okolí člověka snadno rozpozná. Rychlé zčervenání, tendence chovat se bez rozmyslu, to všechno jsou známky známky takového chování. Impulzivita může být nepříjemná sama o sobě i svému "majiteli". Mánie Impulzivita je vlastnost, kterou okolí člověka snadno rozpozná.

Co to je impulzivní jednání?

Impulzivní jednání

náhlé neovladatelné nutkání k určitému činu, postižený si vše pamatuje, ale neví, proč to udělal.
Jak se léčí frigidita? Účinná léčba nízké sexuální žádostivosti a nedostatečné vzrušivosti předpokládá především odstranění všech rušivých faktorů a psychoterapii. Důležité jsou sexuální sny a fantazie podpořené četbou, nebo prezentací erotických materiálů. Vítány jsou masturbační praktiky a veškerá autoerotika.

Co je to Denotace?

Denotace (z lat. denotare, označovat) znaku, slova nebo věty označuje jeho základní význam, jak odpovídá například slovníkové definici slova. Naopak vedlejší, hlubší nebo symbolické významy označujeme jako konotace.

By Tartaglia

Co je to Proaktivita? :: Co znamená být proaktivní?
Užitečné odkazy