Domovská stránka > C > Co Se Starou Kartickou Pojistence?

Co se starou Kartickou Pojistence?

8.Co musíte udělat se starou "kartičkou pojišťovny"? Průkaz pojištěnce je třeba vrátit do osmi dnů příslušné (původní) zdravotní pojišťovně, mnohé pojišťovny se však spokojí s tím, že kartu sami zničíte. Průkaz pojištěnce je třeba odevzdat u prvního lékaře, který vás bude ošetřovat po změně.

Přečtěte si více

Může se také zeptat, jak ziskat karticku pojistence?

Žádost je možné podat po přihlášení do chráněné oblasti pro registrované uživatele, v sekci „Pojištěnec“, pod odkazem „Samoobsluha“, a to jak pro sebe, tak pro zastupované osoby. V případech, kdy není možné vydat průkaz pojištěnci na počkání, bude doručen do cca 10ti kalendářních dnů. Jak zjistit číslo Pojistence VZP? a) U občanů ČR s trvalým pobytem v ČR se uvede rodné číslo z občanského průkazu nebo z rodného listu. U pojištěnců, kteří mají duplicitní rodné číslo, přidělí číslo pojištěnce Centrální registr pojištěnců veřejného zdravotního pojištění (CRP) prostřednictvím ÚP/KP VZP.

Také, co kdyz nemám karticku pojišťovny?

Za vystavení nového průkazu se nic neplatí.

Počítejte ale s tím, že jej nedostanete hned. Pojišťovna vám ale za to na počkání může vystavit náhradní doklad, který nebude platit jen v ČR, ale i po celé EU. Ten poté můžete uplatnit při případné návštěvě lékaře. Nová kartička je hotová zhruba do dvou týdnů.
Co dělat když ztratím kartičku pojištěnce Vozp? V případě, že průkaz EHIC ztratíte, neprodleně tuto skutečnost ohlaste na nejbližším kontaktním místě nebo na Call centru tel.: 844 888 888. Průkazy vystavujeme bezplatně.

Jak zjistit své číslo Pojistence?

Kde najdu číslo pojištěnce? Číslo pojištěnce, typicky rovněž rodné číslo, je uvedené na většině dokladů totožnosti. Najdete ho například na občanském průkazu nebo na kartičce zdravotní pojišťovny. Co všechno se hlásí zdravotní pojišťovně? Každý pojištěnec je (podle § 12) povinen své zdravotní pojišťovně oznámit změny jména, příjmení, trvalého pobytu nebo rodného čísla, a to do 30 dnů ode dne, kdy ke změně došlo.

Jak zjistím číslo Pojistence bez Karticky?

Můžete využít infolinku 952 222 222, e-mail [email protected] nebo nejlépe zajít na nejbližší pobočku VZP, kde vám na počkání vystaví náhradní doklad. Může se také zeptat, jak zjistit jestli jsem pojištěný vzp? V případě pochybností můžete využít pro ověření průkazu telefonní linku (+420) 952 222 222. Smluvní poskytovatel zdravotních služeb, který je uživatelem VZP Pointu, si může platnost pojištění konkrétního pacienta ověřit v rámci aplikace VZP Point a B2B komunikace.

Kde najdu číslo EHIC?

V běžném průkazu jej najdete vždy bez lomítka, zato na padělcích je číslo zpravidla psané s lomítkem. Přestože by toto někdo považoval za zbytečný detail, je důležité si jej všímat a vždy zpozornět, pokud Vám začne číslo připadat nereálné a neodpovídající běžnému číslu pojištěnce.

By Orford

Kolik stojí nová kartička VZP? :: Jak poznám že můj telefon a SIM karta podporují 4G LTE?
Užitečné odkazy