Domovská stránka > C > Co Je To Workstation?

Co je to Workstation?

Pracovní stanice (anglicky workstation, nebo Unixová pracovní stanice, RISCová pracovní stanice nebo technická pracovní stanice) je špičkový desktop nebo stolní mikropočítač navržený pro technické použití.

Přečtěte si více

Co to je stanice?

Termín stanice je v železniční dopravě přibližně synonymní s pojmem nádraží. Ten sice není zaveden Zákonem o dráhách, ale je užíván v některých dalších právních nebo technických předpisech i v oficiálních názvech některých stanic (například Praha hlavní nádraží). Co je to zhlaví? Zhlaví je část dopravny s kolejovým rozvětvením, ve které se traťová kolej rozvětvuje do dalších dopravních (případně manipulačních a účelových) kolejí. Odbočky mají zpravidla jen jedno zhlaví, menší železniční stanice dvě, větší stanice s více obvody mají více zhlaví.

Na jaké frekvenci vysílá Radiožurnál?

Město/OblastFrekvence
Praha94,6 FM
Brno95,1 FM
Liberec95,9 FM
Písek97,0 FM
Jak se číslují koleje? Čísluje se směrem od hlavní staniční koleje ve směru trati (rostoucího staničení) vpravo sudá čísla, vlevo lichá čísla.

Kde vysílá Radiožurnál?

Jak nás naladíte

  • Radiožurnál. DAB: 12C. FM: 94,6 nebo 90,9.
  • Dvojka. DAB: 12C. FM: 91,2.
  • České Budějovice. DAB: 12C. FM: v dané oblati nelze přijímat/nevysílá
  • Vltava. DAB: 12C. FM: 105 nebo 104,5.
  • Plus. DAB: 12C.
  • DAB: 12C. FM: v dané oblati nelze přijímat/nevysílá
  • Radio Wave. DAB: 12C.
  • DAB: 12C. FM: v dané oblati nelze přijímat/nevysílá
A další otázka, jaká je frekvence Českého rozhlasu 2? Vysílač Praha (Cukrák) – 100,7 MHz začal vysílat program ČRo Region, Středočeský kraj, Dvojka naopak získala vysílač Beroun (Záhrabská) – 88,4 MHz a Mělník (město) – 87,6 MHz.

Může se také zeptat, jak naladím radiožurnál?

Vysílání Radiožurnálu si můžete naladit na síti VKV (FM) vysílačů po celé České republice a na dlouhé vlně 270 kHz (pokrývá střední Evropu). Poslouchat nás můžete i přes internet, pomocí DVB-S přijímače (jsme na satelitu Astra 3A) a ve veřejnoprávním DVB-T multiplexu. Tak jak jsou číslovány staniční koleje vpravo od hlavní koleje ve směru trati? Ostatní staniční koleje se očíslují od hlavních kolejí zpravidla postupně vlevo lichými ( 3, 5, 7, atd.), vpravo sudými čísly (2, 4, 6 atd.), vyjímečně postupně od krajní koleje čísly 1, 2, 3, 4, 5 atd. V odbočných stanicích se koleje číslují podle nejdůležitější trati.

Když to vezmeme v úvahu, jak funguje návěstidlo?

V případě neproměnného návěstidla dává příslušnou návěst trvale. Neproměnné návěstidlo je návěstidlo pouze s jednou viditelnou návěstí. Návěstidla v zemích s pravostranným provozem se zpravidla umisťují vpravo od koleje, pro kterou platí, návěstidla pro elektrický provoz mohou být umístěna přímo v trakčním vedení.

By Humbert

Na jakých vlnách vysílá Český rozhlas? :: Jak má vypadat job description?
Užitečné odkazy