Domovská stránka > J > Jak Má Vypadat Job Description?

Jak má vypadat job description?

Job description označuje popis pracovní pozice. Je to přehled povinností, odpovědností, pravomocí i dalších charakteristik každého pracovního místa. Díky němu pracovník ví, jaké je jeho poslání v organizaci, co je náplní jeho práce, jaké má kompetence a také kdo má hlavní slovo.

Přečtěte si více

Co znamená dohoda o provedení práce?

Dohoda o provedení práce (DPP, někdy též DOPP) je v českém pracovním právu zvláštní forma základního pracovněprávního vztahu – vztahu mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem, která není pracovním poměrem. Kdo může uzavřít pracovní smlouvu? v zákoně č. 262/2006 Sb.), konkrétně pak v ustanovení § 6 tohoto zákona. Dle prvního odstavce komentovaného ustanovení může zaměstnavatel uzavřít pracovní smlouvu již s osobou, která dosáhla patnácti let věku. Jakmile tedy potencionální zaměstnanec dosáhne věku patnácti let, lze s ním pracovní smlouvu platně uzavřít.

Jak vzniká pracovní smlouva?

Zaměstnavatel je povinen uzavřít pracovní smlouvu písemně. Nedostatek písemné formy však nezpůsobuje její neplatnost. Jedno vyhotovení písemné pracovní smlouvy je zaměstnavatel povinen vydat zaměstnanci. Pracovní poměr vzniká dnem, který byl sjednán v pracovní smlouvě jako den nástupu do práce. Co zaměstnavatel nesmí? zaměstnavatel nesmí při výběru zaměstnanců vyžadovat informace týkající se národnosti, rasového nebo etnického původu, politických postojů, členství v odborových organizacích, náboženství, filozofického přesvědčení, sexuální orientace, není-li jejich vyžadování v souladu se zvláštním právním předpisem (§ 12 odst.

Na co má právo zaměstnanec?

Zaměstnanec má právo na náhradu mzdy od zaměstnavatele ve výši 60 % průměrného redukovaného výdělku po dobu prvních 14 dnů, a pokud se zaměstnanec nevrátí do práce, pak má od 15. dne nárok na nemocenské (§ 192 zákoníku práce). Pokud jde o to, jak napsat dodatek ke smlouvě o dílo? díladodatku

Kč bez DPHKč vč. DPH
Dodatek č. 1 smlouvy o dílo672 720,52813 991,83

A další otázka, co musí obsahovat pracovní smlouva 2021?

Je jedno jaký typ pracovní smlouvy uzavíráte, pokaždé v ní musí být uvedeny identifikační údaje obou smluvních stran a minimálně tyto tři body:

  • den nástupu do zaměstnání,
  • druh práce,
  • místo výkonu práce.
Jak prodloužit pracovní smlouvu? Prodlužovat smlouvu nejde do nekonečna

Doba trvání pracovního poměru na dobu určitou mezi týmiž smluvními stranami nesmí přesáhnout tři roky a ode dne vzniku prvního pracovního poměru na dobu určitou může být opakována nejvýše dvakrát. Za opakování pracovního poměru se považuje také jeho prodloužení.

A další otázka, kdo je příslušník bezpečnostních sborů?

Příslušníci a zaměstnanci. Občané České republiky se mohou stát příslušníky bezpečnostních sborů, kteří vykonávají službu České republice na základě vzniknuvšího služebního poměru, jenž je definován zákonem č. 361/2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů.

By Bayard

Co je to Workstation? :: Kdo je zaměstnanec v pracovním poměru?
Užitečné odkazy