Domovská stránka > K > Kdy Vznikla Elektronická Pošta?

Kdy vznikla elektronická pošta?

Počátky. E-mail (resp. textová komunikace mezi uživateli) je ve skutečnosti starší než Internet. E-mail v Internetu (tak jak ho známe dnes) má počátek v roce 1971 (zavedení znaku @) a ve standardu RFC 821 pro přenos elektronické pošty protokolem SMTP, který byl vydán v roce 1982.

Přečtěte si více

Co to je email?

 E-mail = elektronická pošta je jednou z hlavních služeb Internetu.  Služba E-mail je podstatně starší než vlastní Internet, jak jej známe dnes.  Termín e-mail se používá pro internetový systém elektronické pošty, založený na protokolu přenosu pošty SMTP (Simple Mail Transfer Protocol). Co vše lze emailem poslat? Lze poslat prakticky vše…

Pokud se vám nedaří poslat nějaký formát souboru, tak za to nemůže mail jako takový, ale buď poštovní klient, anebo hosting. Je však nutné brát v potaz, že pokaždé lze tyto soubory archivovat do formátu RAR anebo ZIP. Právě díky těmto formátům můžete posílat přes mail opravdu cokoliv.

A další otázka, co to je spam?

Co je to spam? Spam je nevyžádaná zpráva, která propaguje různé produkty a služby. Je to elektronická verze nevyžádané pošty. Jaká byla první e mailová zpráva? První e-mail do historie nevešel

Watson, come here, I want you". Když Ray Tomlinson dolaďoval systém posílání zpráv z počítače na počítač, nevěděl, že je u počátku něčeho velkého. "Opravdu si už nepamatuju, co jsem posílal. Bylo to něco jako QWERRTYIOP nebo jakákoli jiná testovací zpráva.

Co je to předmět e mailu?

Předmět vašeho emailu je zpravidla ta první věc, kterou si příjemce vaší zprávy přečte. Pokud se vám podaří vytvořit takový předmět, který přiměje adresáta vašeho emailu tento e-mail otevřít a přečíst, máte vyhráno. Podle toho, jak funguje email? Jak pracuje email

Technicky je to vyřešeno tak, že uživatel jmeno ma svoji emailovou schránku (tzv. mailbox) na počítači, který má adresu server.cz. Tento počítač je volně dostupný z internetu a říká se mu poštovní server. Na počítači server.cz běží služba, které se říka Mail Transfer Agent neboli MTA.

Jak zadat emailovou adresu?

Jak vytvořit e-mailovou adresu

  1. E-mailové adresy můžete také vytvářet přímo v editoru kliknutím na Nastavení.
  2. V záložce E-mailové účty klikněte na SPRAVOVAT E-MAILOVÉ ÚČTY.
  3. Klikněte na Nový e-mailový účet.
  4. Zadejte název e-mailové schránky, vaše jméno a heslo. Zvolte Vytvořit nový účet.
Lidé se také ptají, co je to freemailový server? Největší výhodou freemailových serverů (serverů, které poskytují e-mailovou schránku zdarma) je bezesporu fakt, že se ke své poště dostanete odkudkoli na světě. Díky tomu, že svou poštu nemáte uloženou na harddisku svého počítače, je riziko ztráty nebo zneužití vaší pošty mnohem menší, než kdybyste ji měli doma.

Jak poslat email v příloze?

Přeposlání e-mailu v příloze

  1. Na počítači přejděte do Gmailu.
  2. Vyberte požadované e-maily.
  3. Klikněte na ikonu možností Přeposlat jako přílohu.
  4. Do pole Komu zadejte příjemce. Příjemce můžete zadat také do polí Kopie a Skrytá kopie.
  5. Přidejte předmět.
  6. Napište text zprávy.
  7. Dole klikněte na Odeslat.

By Matthias Leve

Kolik lze poslat přes email? :: Kdy vznikl QR kód?
Užitečné odkazy