Domovská stránka > C > Co To Je Elektronická Pošta?

Co to je elektronická pošta?

Elektronická pošta, zkráceně e-mail, je jedna z nejrozšířenějších služeb pro elektronickou komunikaci, to znamená komunikaci po internetu. Existuje od roku 1965, ale masově se rozšířila až v roce 1996. To byla spuštěna jedna z prvních volně dostupných e-mailových služeb – Hotmail.com od společnosti Microsoft.

Přečtěte si více

Co je tělo emailu?

Tělo e-mailu (body)

Vlastní text e-mailové zprávy je obsažen v tzv. těle (body) e-mailové zprávy. Pro text e-mailové zprávy se nejčastěji používá formát tzv.
Jak používat email? Umíte efektivně používat e-mail?Naučte se to, a budete produktivnější

  1. Umět v tom chodit, správně nastavit a třídit.
  2. Pracujte s e-mailem jako s poštovní schránkou.
  3. Nastavte si několik základních složek.
  4. Nekontrolujte e-maily, ale zpracovávejte je.
  5. Vytvořte samostatný e-mailový účet pro online nákupy a propagační akce.

Také, jak zadat emailovou adresu?

Jak vytvořit e-mailovou adresu

  1. E-mailové adresy můžete také vytvářet přímo v editoru kliknutím na Nastavení.
  2. V záložce E-mailové účty klikněte na SPRAVOVAT E-MAILOVÉ ÚČTY.
  3. Klikněte na Nový e-mailový účet.
  4. Zadejte název e-mailové schránky, vaše jméno a heslo. Zvolte Vytvořit nový účet.
Kdy zacal fungovat email? První elektronická zpráva byla poslána v roce 1965 – tehdy ale šlo o distribuci zpráv mezi různými uživateli jednoho počítače. Zasíťované počítače si začaly vyměňovat poštu až v roce 1972. Masového rozšíření se e-mail dočkal v roce 1996, kdy odstartovala služba Hotmail.com.

Také, co je to předmět e mailu?

Předmět vašeho emailu je zpravidla ta první věc, kterou si příjemce vaší zprávy přečte. Pokud se vám podaří vytvořit takový předmět, který přiměje adresáta vašeho emailu tento e-mail otevřít a přečíst, máte vyhráno. Vaši klienti nebo zákazníci dostávají mnoho emailů každý den. Co je tělo zprávy? Internetové e-mailové zprávy se skládají ze dvou hlavních částí: Hlavička – předmět zprávy, odesílatel, příjemce a jiné informace o e-mailu. Tělo – Samotná zpráva, obyčejně obsahuje na konci blok s podpisem. Tělo e-mailu začíná zpravidla pozdravem.

Co je základem e mailové komunikace?

Předmět emailu je tím nejdůležitějším vůbec. Musí jasně a stručně definovat obsah celé zprávy tak, aby bylo okamžitě jasné, o čem email pojednává. Email s nevyplněným předmětem navíc může snadno spadnout do nevyžádané pošty. Co vše lze emailem poslat? Lze poslat prakticky vše…

Pokud se vám nedaří poslat nějaký formát souboru, tak za to nemůže mail jako takový, ale buď poštovní klient, anebo hosting. Je však nutné brát v potaz, že pokaždé lze tyto soubory archivovat do formátu RAR anebo ZIP. Právě díky těmto formátům můžete posílat přes mail opravdu cokoliv.

Podle toho, proč mi nejde email?

Pokud problém přetrvává zkuste se přihlásit na webmail a vyzkoušejte odeslat email. Odešle-li se email v pořádku nebude problém na naší straně. V takovém případě zkontrolujte nastavení emailového klienta (Outlook, Thunderbird; nastavení viz výše), případně kontaktujte osobu, která vám jej na vašem počítačí nastavila.

By Rosol

Jak se liší právo od morálky? :: Co je základem e mailové komunikace?
Užitečné odkazy