Domovská stránka > C > Co Je To Fiktivní Postava?

Co je to fiktivní postava?

Fiktivní postava je osoba, identita nebo entita, jejíž existence je smyšlená a založená na fikci. Ve filmu mohou být fiktivní postavy ztvárněny herci nebo mohou být jiným způsobem jako je například animace, speciální efekty, atp.

Přečtěte si více

Co to je literární typ?

Literární typ - postava, která je nositelkou vlastností typických pro určitou skupinu lidí (např. Don Quijote, Harpagon, Josef Švejk). Je tvořeno promluvou vypravěče, tzv. autorskou řečí, nejčastěji er-formou (3. Jak popsat charakteristiku? Začínáme statickým popisem, kdy popíšeme části a vlastnosti, případně i vztahy. Pokračujeme popisem dynamickým, ve kterém zachytíme, detaily a vazby, dále také příčiny, důsledky a zdůvodnění. Při psaní popisu a charakteristiky hojně využíváme přirovnání k vystižení vnějších znaků a rčení k vystižení povahových rysů.

Jak psát postavy?

Klíčem k úspěchu je zaměřit se na postavy, které působí dojmem živé bytosti a které se ideálně v průběhu příběhu ještě nějak vyvinou (tady je o dynamických postavách krátký článek). Aby se vám to povedlo, měly by mít vaše postavy nějaké chyby, přání, strachy a touhy. Co je to fiktivní? Označuje opak reality, skutečnosti. Česky lze tento pojem vyjádřit slovem smyšlenka. Často se vyskytuje jako přídavné jméno fiktivní (tj. smyšlený), kterým se označuje něco neskutečného, vymyšleného, nereálného.

Kdo je literární postava?

Literární postava v textu vytváří povahové rysy, kterým je charakteristická, ty jsou roztroušeny po celém narativu. Tyto povahové rysy čtenáři o postavě sdělují zásadní informace. Mohou se v textu objevit jen jednou (popis zevnějšku postavy), nebo se opakují (jméno postavy). Co je Fiktivni firma? Fiktivní firma je nástrojem pro rozvoj podnikatelských kompetencí žáků středních a vyšších odborných škol. Poskytuje jim možnost aktivně rozvíjet své obchodní dovednosti a znalosti. Jedná se o virtuální společnost, která je vedena jako by skutečně existovala. Simuluje reálné procesy, produkty a služby.

Lidé se také ptají, co je to literární žánr?

Literární žánr (z fr. genre – rod) je označení skupin literárních děl, jež mají společné znaky definované různými kritérii. Když to vezmeme v úvahu, jaké jsou literární žánry? Rozlišujeme tři základní literární druhy: epika, lyrika a drama.

  • EPIKA - obsahuje a popisuje určitý děj.
  • LYRIKA - nemá děj, vyjadřuje pocity.
  • DRAMA - je tvořeno promluvami, případně jednáním, jednotlivých postav.

Co je literární útvar?

Slohovým útvarem se nazývá konkrétní, vyhraněný typ jazykového projevu. Každý takový útvar je uspořádán podle určitých pravidel a má své charakteristické rysy. Rozlišují se podle: postupů, na kterých jsou založeny.

By Apollus Riviezzo

Jak ukoncit popis? :: Jak charakterizovat postavu?
Užitečné odkazy