Domovská stránka > J > Jak Zjistit Kvalitu Videa?

Jak zjistit kvalitu videa?

MovieScanner je nástroj, který analyzuje libovolný video soubor a podá informace ohledně rozlišení, zvukových stop, velikosti, souborovém formátu, audio / video dekodérech, audio kanálech, jazyku, vložených titulků nebo dokáže zjistit, zda se jedná například o video v širokoúhlém podání.

Přečtěte si více

Co je to zvuková stopa?

Zvuková stopa je zaznamenána pouze pomocí barviva bez použití kovového stříbra a nachází se na filmovém pásu ve stejném místě jako předchozí optické stopy: mezi perforačními otvory a obrazovým políčkem (viz obr. 54). Všechny tři právě popsané druhy optického záznamu zvuku jsou na filmovém pásu uloženy na stejném místě. Co je kodek AAC? Jedná se o zkratku názvu Advanced Audio Coding. Kodek AAC je využíván především produkty značky Apple, například přístroji iPhone, a poskytuje vyšší kvalitu zvuku než kodek SBC. Jedná se o technologii kódování zvuku vyvinutou společností CSR plc.

Pokud jde o to, co je kodek h 265?

265 nebo MPEG-H část 2) je standard formátu kódování videa schválený v roce 2013. Je součástí sady standardů MPEG-H. Formát H. 265 snižuje datový tok (deklarováno na polovinu) při zachování porovnatelné obrazové kvality v porovnání se svým předchůdcem H. Jak přehrát HEVC? Chcete-li přehrávat videa HEVC (H. 265) ve VLC, stačí nainstalovat VLC a otevřít je – hotovo. Pro vestavěnou podporu budete potřebovat kodeky. Ty nejsou součástí nejnovějších verzí Windows 10, ale musí být nainstalovány z obchodu Microsoft Store.

Jaké jsou formáty videa?

NázevPřípona souboruFormát kódování audia
AVI.aviJakýkoli
QuickTime File Format.mov, .qtAAC, MP3, další
Windows Media Video.wmvWindows Media Audio, Sipro ACELP.net
Raw video format.yuv
Může se také zeptat, proč vznikl divx? DivX je kompresní video kodek, jehož hlavní ideou je zmenšit velikost filmového souboru při zachování co nejvyšší kvality, aby ho bylo možné uložit na klasické CD. Tato myšlenka se vine historií tohoto kodeku jako červená nit o jeho úplných začátků.

V čem otevřít soubor MP4?

VLC. Pokud nechcete MP4 soubory otevírat pomocí Windows Media Player nebo QuickTime Player, ale hledáte lepší a všestrannější software, doporučuji vám vyzkoušet VLC. Jedná se o univerzální přehrávač médií, který dokáže přehrávat většinu zvukových a video souborů bez nutnosti použití kodeků. V čem přehrát MP4 video? MP4 Player 3.22.3

MP4 Player je jednoduchý přehrávač MP4 videosouborů. Program také pomůže najít a nainstalovat potřebné kodeky v případě, že nebudou v systému již nainstalovány. MP4 Player disponuje jednoduchým uživatelským rozhraním, které umožňuje snadnou instalaci a snadné ovládání.

Jak zjistit informace o videu?

VideoInspector je nástroj pro zobrazení všech dostupných informací o vybraném videosouboru. To se hodí například v situacích, kde video je na první pohled zcela v pořádku, zvuk ale nefunguje. VideoInspector zjistí, který zvukový kodek video používá a doporučí jeho stažení.

By Nore Buice

Jak vysypat koš Windows 7? :: Jak aktivovat Win 8?
Užitečné odkazy