Domovská stránka > J > Jak Vysílá Wi-Fi?

Jak vysílá Wi-Fi?

Jak správně nastavit a nasměrovat WiFi anténu? Pokud byste se například rozhodli, že chcete z jednoho routeru pokrýt více pater, lze doporučit nasměrování antén na routeru vůči sobě v úhlu 45 °. Jedna tak bude kolmo k prostoru do kterého vysílá a druhá rovnoběžně se stropem, skrze který signál bude mířit do patra.

Přečtěte si více

Jak na Wi-Fi na zahradě?

Robustnější řešení pro wifi na zahradě je pak třeba venkovní odolný access point. Mně se líbí TP-LINK CPE210. Jde už o profi zařízení s dosahem až 5 kilometrů v pásmu 2,4 GHz (b, g, n). Napájet je lze přes síťový kabel (Poe), což usnadňuje výběr umístění. Také, jak zesílit wi-fi signál v rodinném domě? Máte doma slabý signál Wi-Fi? Řešení je hned několik v různých cenových hladinách. Zadarmo můžete docílit zlepšení už pouhým přesunem Wi-Fi routeru na jiné místo a případně i lepším natočením antén. Některé routery mají antény interní, ale pokud na vás koukají tři nastavitelné „tyčky“, natočte ty krajní pod úhlem 45°.

Na jakém principu funguje WiFi?

Rádio pro WiFi dokáže měnit přenosové frekvence. 802.11b dokáže přímo vysílat na kterémkoliv ze tří pásem, nebo může rozdělit šířku přenosového pásma na mnoho kanálů a přepínat se mezi nimi. Díky tomu je umožněná komunikace několika WiFi zařízení současně bez obav, že se budou navzájem rušit. Jak rozšířit signál pomocí druhého routeru? Za prvé do jednoho z konektorů primárního (původního) směrovače nebo modem-routeru, označených nejčastěji LAN1 až LAN4 zasunete koncovku ethernetového kabelu. Kabel pak protáhne až do místa, kde umístíte Wi-Fi směrovač druhý (sekundární). Tady kabel připojíte do zdířky, označované typicky jako WAN nebo Internet.

Jak zprovoznit TP-Link?

Konfigurace základního nastavení bezdrátové sítě na bezdrátovém směrovači TP-Link. Krok 1 Spusťte webový prohlížeč a do adresního řádku zadejte IP adresu směrovače (výchozí je 192.168.1.1). Potom stiskněte klávesu Enter. Krok 2 Na přihlašovací stránce zadejte uživatelské jméno a heslo. Můžete se také zeptat, jak nastavit wifi router přes mobil? Nezapomeňte, že mobil musí být připojen na WiFi routeru. – spustíte aplikaci a vpravo nahoře ťuknete na 3 tečky ( … ) – tam si již budete moci změnit nastavení jak SSID (název sítě), tak i heslo k síti, IP adresy atd.

Jak zprovoznit router?

Jediné dva kabely, které budete muset natrvalo zapojit, jsou napájecí (zapojte podle návodu) a kabel ze zásuvky od vašeho internetového poskytovatele. Ten zapojte do zdířky označené jako WAN, někdy také Internet. Než nastavíte bezdrátovou síť, bude potřeba k routeru připojit kabelem také počítač nebo notebook. Co když zapomenu heslo od routeru? Pokud tedy neznáte heslo k modemu/routeru, vyresetujte ho do základního nastavení – na zadní straně najdete tlačítko Reset, které stačí několik sekund podržet při zapnutém modemu. Rozhodně doporučuje zvolit šifrování (klíč) k wifi pomocí WPA2 (raději nepoužívejte slabší WPA).

Jak zjistit heslo routeru TP Link?

Zapomenuté heslo k routeru

Pokud jste u routeru, stačí jej otočit a podívat se na spodní stranu, kde je obvykle www adresa, přes kterou se do routeru dostanete a také jméno a heslo. Můj router TP-LINK to tak má.

By Tarrance

Jak na WiFi na zahradě? :: Jak se připojit k Wi-Fi routeru?
Užitečné odkazy