Domovská stránka > K > Kde Se Setkáme S Phishingem?

Kde se setkáme s phishingem?

Nejčastějším phishingem je pokus o zisk citlivých informací o kreditní kartě nebo internetovém bankovnictví oběti s pomocí podvodného e-mailu. Ten obvykle obsahuje formulář na zadání čísla kreditní karty a CVV kód nebo odkazuje na externí webové stránky se stejným obsahem.

Přečtěte si více

Podle toho, co je to vishing?

Slovo vishing pochází z anglického sousloví Voice phishing - v překladu hlasový phishing. Jedná se o telefonní podvod, kdy pachatel obvolává své oběti. Představuje se jménem banky (nebo jiných společností) a sděluje, že účet volaného je napaden a on mu může pomoci zachránit jeho peníze. Co to je pharming? Pharming je jednou z podvodných internetových praktik sloužící k vylákání platebních údajů uživatele. Hackeři se při pharmingu dostanou na doménový server banky a přepíšou IP adresu stránek internetového bankovnictví.

Může se také zeptat, kam nahlásit podvodné emaily?

Nahlaste spam

Pomozte i ostatním uživatelům, aby případný podvodný email nedostali také a přímo z vašeho emailu pomocí tlačítka „nahlásit spam“, tento email nahlaste. Tím zvýšíte šanci, že příště už do složky „Spam“ spadne automaticky.
Když to vezmeme v úvahu, jak zablokovat něčí emailovou adresu? Zablokování e-mailové adresy

  1. Spusťte na telefonu nebo tabletu Android aplikaci Gmail .
  2. Otevřete zprávu.
  3. V pravém horním rohu zprávy klepněte na ikonu možností .
  4. Klepněte na Zablokovat [odesílatele].

Jak se zbavit nechtěných emailu?

Nejednodušším řešením pro blokaci doručování zpráv z konkrétních e-mailových adres je funkce Blokované adresy. Naleznete ji v e-mailové schráne v části Nastavení > Spam. Do seznamu blokovaných kontaktů se přidá každý odesílatel, jehož zprávu přesunete do složky Spam (ať už přes Označit jako spam nebo funkcí Přesunout). Jak odblokovat email? Postupovat můžete následovně:

  1. Otevřete si e-mailovou zprávu a klikněte myši na e-mailovou adresu v poli "Od" v hlavičce zprávy.
  2. Zobrazí se okénko s nabídkou dalších akcí.
  3. Zvolte možnost "Blokovaná (spam) adresa".
  4. Zvolením možnosti "Blokovaná (spam) adresa" dojde ke stejné akci, jako je popsáno výše.

Co je to DDoS útok?

Útok Distributed DoS (česky distribuovaný DoS, zkráceně DDoS) je charakterizován větším množstvím počítačů, snažících se najednou zahltit cíl útoku. Často je tento útok veden bez vědomí majitelů útočících počítačů a jedná se o důsledek napadení a úspěšného infikování těchto systémů. Co je to sociální inženýrství? Sociální inženýrství je snaha podvodem vylákat od důvěřivých uživatelů jejich osobní informace, jako jsou hesla nebo bankovní údaje, případně získat přístup k jejich počítači, za účelem instalace škodlivých programů. Zloději a podvodníci používají techniky sociální inženýrství.

Jak vypadá podvodný email?

Emailová doména odesílatele (to, co následuje po symbolu @) by měla být shodná s odesílatelem emailu. Pokud se jméno odesílatele neshoduje s emailem (např. [email protected]), jedná se o podvodný email. Podvodné emaily bývají navíc často odeslány z veřejného emailového účtu (např.

By Scotti Medico

Co dělá phishing? :: Jaké písmeno má obvykle pevný disk?
Užitečné odkazy