Domovská stránka > K > Kam Umístit Subwoofer U Soundbaru?

Kam umístit subwoofer u Soundbaru?

Většina výrobců deklaruje, že woofer můžete umístit kamkoli. Navzdory tomu je dobré, aby byl co nejblíže monitorů. Jinak může docházet k nerovnoměrnému pokrytí místnosti nízkými frekvencemi v oblasti dělicího kmitočtu (frekvence, které reprodukuje subwoofer i monitory).

Přečtěte si více

Jak spravne umistit soundbar?

Soundbar se většinou umísťuje pod televizi, pokud to jeho profil dovoluje. Je to jednoduché umístění bez instalace. TIP: Lepšího zvuku dosáhnete, pokud soundbar připevníte na stěnu, například nad televizi zhruba ve výšce vaší hlavy. Nejdřív se ale ujistěte, jestli to soundbar umožňuje a je k tomu přizpůsoben. Jak nastavit aktivni subwoofer? Subwoofer by vždy měl být na stejné úrovni nebo mírně před satelity. V tom případě by správné nastavení fáze mohlo být o něco větší než 0 stupňů. Nastavte na subwooferech správnou polaritu. Přehrávejte růžový šum a zvyšujte hodnotu fáze dokud neuslyšíte nárust intenzity dominantního tónu.

Může se také zeptat, kam umístit subwoofer v autě?

Hlavní zásadou je umístit subwoofer tak, aby bassreflexové otvory a membrána reproduktoru nebyly zastíněny překážkou např. stěnou zavazadlového prostoru. Kam umístit bassreflex? Každá bedna by měla být umístěna v prostoru. I bedna s uzavřenou ozvučnicí, ta přece také hraje hluboké kmitočty a žádný basreflex nemá. A když ji postavíš do rohu, tak to nebude dělat dobrotu.

Na co postavit subwoofer?

Dobré je také postavit subwoofer na odhmotňovací jehly. Ty zamezí pronikání basových rezonancí do podlahy. To ocení hlavně sousedi o patro níže. Dále nebude rezonovat nábytek a skleněné plochy. Jak Zavesit soundbar? Držák na soundbar, fixní, nosnost 10 kg, vhodný pro úhlopříčky 32“ – 55“, uchycení soundbaru k dolnímu nebo hornímu okraji TV Pokud chcete zprostředkovaný zvuk z vaší televize posunout o level výše, je ideálním řešením soundbar. Ten přitom spolehlivě uchytíte k dolnímu či hornímu okraji televize pomocí držáku Gogen.

Jak zapojit do TV soundbar?

Soundbar můžete k televizi připojit mnoha způsoby. Můžete použít kabelové připojení pomocí kabelu HDMI nebo optického kabelu. Můžete také použít bezdrátové připojení pomocí Bluetooth nebo Wi-Fi. Jak natočit reproduktory? 3 nakresleno optimální postavení, kdy reproduktory jsou umístěny v rozích pomyslného čtverce o straně dané roztečemi reproduktorů. Vlastní reproduktory směřují do středu čtverce pod úhlem 45 stupňů, optimální poslechový bod je ve středu protilehlé strany tohoto čtverce.

Jakou frekvenci nastavit na subwooferů?

Subwoofer, neboli sub-bassová jednotka, je reprosoustava určená pro reprodukci zvuku nízkých frekvencí. Jedná se o frekvence od spodního okraje akustického pásma, tedy od asi 20 Hz, do dělicí horní frekvence, která v praxi bývá nastavena v rozmezí přibližně od 50 Hz do 250 Hz.

By Binky

Jak připojit subwoofer k hifi? :: Kdy vzniká autorské právo?
Užitečné odkazy