Domovská stránka > C > Co Je To Finder?

Co je to Finder?

Finder můžeme přirovnat k Průzkumníku Windows a slouží tedy pro práci se soubory. O té je ale řeč v samostatné části, zde si jej pouze představíme. Jeho ikonku nepřehlédnete a jak již bylo zmíněno, najdete ji vždy v docku úplně vlevo.

Přečtěte si více

A další otázka, jak pracovat s finderem?

Stačí pravým tlačítkem kliknout právě na toolbar ve Finderu a zvolit Upravit panel nástrojů…Zobrazí se menu, ve kterém si můžete různě přetahovat položky, buď je smazat, přidat a nebo nahradit. Záleží na vašich preferencích – prostě se vám s Finderem musí pracovat dobře. Lidé se také ptají, jak vypnout finder na macu? Kromě postupu uvedeného výše můžete Finder restartovat ještě třeba kliknutím na ikonu  v levém horním rohu, a poté podržením klávesy Shift a zvolením možnost Vynutit ukončení procesu Finder. Tak samo lze Finder ukončit i v Terminálu, a to jednoduchým příkazem killall Finder.

Pokud jde o to, jak přidat složku do finderu?

Vytvoření složky

  1. Na Macu kliknutím na ikonu Finderu v Docku otevřete okno Finderu a potom přejděte tam, kde chcete složku vytvořit. Případně klikněte na plochu pokud chcete vytvořit složku na ploše.
  2. Použijte příkaz Soubor > Nová složka nebo stiskněte Shift-Cmd-N.
  3. Zadejte název složky a poté stiskněte klávesu Return.
A další otázka, kde je historie na macu? Chcete-li rychle najít stránky, které jste již navštívili, můžete použít historii procházení. V aplikaci Safari na Macu použijte příkaz Historie > Zobrazit veškerou historii.

Jak ulozit soubor na Macbooku?

Uložení do jiného umístění na počítači

  1. V nabídce Soubor klikněte na Uložit jakonebo stiskněte.
  2. Pokud se v dialogovém okně na vašem počítači nezminí složka nebo složky, klikněte na Na mém Macu.
  3. Přejděte do složky na počítači, kam chcete soubor uložit.
Jak uložit obrázek na Macbooku? V aplikaci Safari na Macu podržte Ctrl a klikněte na obrázek. Vyberte volbu „Uložit obrázek do ‚Stahování'“, „Uložit obrázek jako“ nebo „Přidat obrázek do Fotek“. Některé obrázky, například obrázky na pozadí, nelze uložit.

Jak ukládat soubory na Macu?

Uložení plochy a složky Dokumenty na iCloud Drivu

  1. Na Macu vyberte nabídku Apple > Předvolby systému, klikněte na Apple ID , na bočním panelu vyberte iCloud a potom vedle položky iCloud Drive klikněte na Volby. Otevřít předvolby Apple ID.
  2. Vyberte volbu Plocha a složka Dokumenty.
  3. Klikněte na tlačítko Hotovo.
Jak na Macu zavrit aplikace? Stiskněte současně tyto tři klávesy: Alt, Command a Esc. Nebo v nabídce Apple () v pravém horním rohu obrazovky zvolte Vynutit ukončení. (To je zhruba jako stisknutí Ctrl-Alt-Del na PC.) V okně Vynutit ukončení vyberte požadovanou aplikaci a klikněte na Vynutit ukončení.

Jak na Macbooku zavrit aplikace?

Chcete‑li ukončit aplikaci, použijte v řádku nabídek příkaz název aplikace > Ukončit název aplikace. Například vyberte volbu Náhled > Ukončit Náhled (nebo stiskněte klávesovou zkratku Cmd‑Q).

By Hilel

Co umí Instagram? :: Kdy koupil Instagram Facebook?
Užitečné odkazy