Domovská stránka > C > Co Se Účtuje Na Účet 379?

Co se účtuje na účet 379?

Účet 379 - Jiné dluhy

  • dluhy z titulu náhrady škod a majetkové újmy,
  • dluhy spojené s finanční činností a poskytováním záruk (s výjimkou dluhů souvisejících s finančními deriváty – viz účty 377–Prodané opce, 373–Pohledávky a dluhy z pevných termínových operací),
  • dluhy z nepřímých daní a cla vznikající při dovozu aktiv,

Přečtěte si více

Lidé se také ptají, jak účtovat zálohy na energie?

Zaplacené zálohy jsou účtovány na účet 314/324 a pronajímatel má povinnost vystavovat daňový doklad k přijaté záloze. Nájemce má právo si na základě tohoto daňového dokladu uplatnit nárok na DPH. Spotřeba energie je účtována do nákladů/výnosů až na základě faktury za vyúčtování skutečné spotřeby energií. Jak účtovat zálohu na auto? Zaplacená záloha na auto je nedaňový výdaj – pořízení dlouhodobého hmotného majetku (DHM). Pokud je firma plátce DPH, zaeviduje fakturu od prodejce auta kvůli nároku na DPH – půjde o nedaňový výdaj na pořízení DHM. Neplátce DPH nemusí o faktuře účtovat, pokud půjde o nedaňový výdaj.

Jak postupovat při Nevraceni kauce?

Pronajímatel má ze zákona povinnost vrátit kauci po skončení nájmu, a to bez zbytečného odkladu. To v případě, že pokud není v nájemní smlouvě tento bod sjednán jinak. Vrácení kauce se váže ke skončení nájmu, ne k vyklizení bytu. Jak je to s Vracenim kauce? Kauce může být využita i na pokrytí případných škod na majetku. V zásadě ale platí povinnost pronajímatele kauci navrátit zpět nájemci, a to po skončení nájmu. Povinnost nájemci zaplatit kauci pronajímateli vzniká pouze na základě vzájemné dohody. Tato dohoda bývá nejčastěji uzavírána při podpisu nové nájemní smlouvy.

Také, jak vypocitat úrok z kauce?

Jste tedy povinna posílat pronajímateli částku nájemného sníženou o úrok z jistoty. Dám k tomu příklad: Řekněme, že nájemné je 10000 Kč, složila jste jistotu ve výši 30000 Kč a bankovní úrok je skvělých 0.25%. V tomto případě platí: Úrok z jistoty činí 75 Kč ročně, což činí 6.25 Kč měsíčně, a jde o součást nájemného. Jak funguje kauce z vezeni? Peněžitá záruka pak zůstává složena až do konce trestního řízení. Pokud bude uložen nepodmíněný trest odnětí svobody, je vrácena až v okamžiku, kdy odsouzený nastoupí do výkonu tohoto trestu. Byl-li uložen peněžitý trest, je vrácena až po zaplacení tohoto trestu, případně může být použita na zaplacení tohoto trestu.

Pokud jde o to, jak funguje kauce v americe?

Kauce je přijímána v hotovosti, nebo tzv. záruční listinou. Ten kdo poskytuje písemnou záruku, musí mít společenskou prestiž výši kauce krytou volnými finančními prostředky. Při rozhodování soud přihlíží k místu pobytu pro zajitění účasti u soudního řízení. Co je to koluzní vazba? útěková vazba), že bude působit na dosud nevyslechnuté svědky nebo spoluobviněné nebo jinak mařit objasňování skutečností závažných pro trestní stíhání (tzv. koluzní vazba), nebo.

Také, jak zaúčtovat faktury z minulého roku?

Z hlediska daně z příjmů se bude ale jednat o náklad z roku 20xx. V agendě Interní doklady zaúčtujete k 31.12.20xx výši fakturované částky do nákladů na 5xx/383. K tomuto zaúčtování můžete také využít agendu Časové rozlišení. Obdrženou přijatou fakturu poté zadáte s daty 20xx+1 a zaúčtujete ji na účty 383/321, 343/321.

By Braca

Jak pouzivat Dotykove péro? :: Co je to Pomocný analytický přehled?
Užitečné odkazy