Domovská stránka > C > Co Je To Pomocný Analytický Přehled?

Co je to Pomocný analytický přehled?

Přehled informací zveřejňovaných Ministerstvem financí pro práci s PAP (Pomocným analytickým přehledem) k účetnictví státu (účetní reformě veřejných financí).

Přečtěte si více

Pokud jde o to, jak účtují obce?

Téměř všechny obce účtují pokladnu způsobem, kdy zálohy do pokladny z bankovního účtu se účtují s výdajovou regulací. Velká města účtují samozřejmě na třech bankovních účtech 231 – Základní běžný účet, 232 – Vkladový výdajový účet a 235 – Příjmový účet. Jaké účetnictví vedou obce? 1 Účetnictví veřejné správy

563/1991 Sb., o účetnictví, blíže se vedení účetnictví věnuji v dalších oddílech této kapitoly. Povinnost vést účetnictví platí také pro obce, které zákon definuje jako vybrané účetní jednotky. Mezi vybrané účetní jednotky dále patří příspěvkové organizace, organizační složky a další1.

Jak zaúčtovat vrácenou kauci?

Vklad kauce se zaúčtuje MD 068 – D 459. Čerpání z kauce v případě nesplacení nájemného by byl zápočet pohledávky vůči závazku. Předpis pohledávky za nájemné MD 377 – D 603, zápočet pohledávky a závazku MD 459 – D 377. Vrácení zbytku kauce MD 459 – D 068. Jak fakturovat vratnou kauci? Re: Vratná kauce - DPH

Pokud vím vratná kauce je forma zálohy, která nepodléhá DPH, takže si myslím, že faktura nebude daňový doklad-budete účtovat až o přijetí kauce na účet - zaúčtujete 221/324a vrácení 324/221. nájmu bude kauce vrácena na účet nájemce.

Kam zaúčtovat vratnou kauci?

Já bych účtovala o dlouhodobé záloze. Jak účtovat vratnou zálohu? K zaúčtování došlých faktur se v případě materiálu používá účet 111 – Pořízení materiálu a přepravky se na sklad převedou příjemkou (bod 5.1. Českého účetního standardu č. 707). Účet 314 je sice prvotně určen k účtování záloh, ale záloh ve finanční podobě před splněním vlastní smlouvy ze strany dodavatele.

Co to je vratna kauce?

Jedná se tedy o jakousi finanční zálohu, kterou může pronajímatel využít pouze v případě, že mu vůči nájemci vznikly dlužné pohledávky – nájemce nezaplatil nájem, zálohy na služby nebo jejich vyúčtování. Kauce může být využita i na pokrytí případných škod na majetku. Když to vezmeme v úvahu, jak funguje kauce? Kauce (z lat. cautio – opatrnost, obezřetnost, záruka) má význam dočasné zálohy, např. složené do úschovy, která je za ideálních podmínek vratná, nebo se za horších okolností použije na úhradu nákladů. Vratnost kauce bývá podmíněna splněním předem známých podmínek, například vrácení vypůjčené věci.

Také, jak zaúčtovat kauci v daňové evidenci?

Daňovým výdajem se kauce stane až v případě, kdy ji pronajímatel použije na úhradu škody nebo dlužného nájmu. Pokud by však bylo smluvně dohodnuto, že kauce představuje zálohu na například poslední splátku nájemného, je kauce na straně nájemce, který vede daňovou evidenci daňovým výdajem v okamžiku zaplacení.

By Rothstein

Co se účtuje na účet 379? :: Jak vyčistit úložiště?
Užitečné odkazy