Domovská stránka > K > Kdy Měnit Eura?

Kdy měnit eura?

ČNB očekává, že kurz koruny ve druhém čtvrtletí dosáhne průměrné úrovně 25,8 koruny za euro a ve třetím kvartálu v průměru 25,6 koruny za euro. Tento výhled, obsažený v právě vydané Zprávě o měnové politice - jaro 2021, se opírá především o zlepšující se epidemickou situaci.

Přečtěte si více

Jak nejlépe vyměnit eura?

Kam pro eura? Nejvýhodnější kurz pro výměnu eur najdete na pumpách ONO. Tisíc eur vás přijde na 25 700 korun. Na další místa v našem srovnání se mezi dvě směnárny dokázaly vklínit dvě banky – Creditas a Moneta. Může se také zeptat, kdy vyměnit peníze? O peníze nepřijdete, ani když vám stará bankovka zůstane po ukončení její platnosti, tedy po začátku července 2022. Když zjistíte, že ji máte, můžete ji až do 30. června 2024 odnést na jakoukoliv pobočku libovolné banky, která poskytuje pokladní služby.

Kde vyměnit euro mince?

Proto jsme zjistili, kde můžete cizí měnu, kterou jste přivezli zpět z dovolené, bez problémů směnit zpět.

  • Banco Popolare. Banco Popolare nabízí na všech svých pobočkách k výkupu i prodeji pouze americký dolar a euro.
  • Citibank.
  • Česká spořitelna.
  • ČSOB.
  • GE Money Bank.
  • Komerční banka.
  • LBBW Bank.
  • Oberbank.
Když to vezmeme v úvahu, kdy bude koruna oslabovat? Česká koruna následkem války na Ukrajině a sankcí proti Rusku začala oslabovat, 2. března 2022 se přiblížila k hranici 25,7 Kč za euro. Je tak na nejnižší úrovni od listopadu minulého roku. Koruna je tak ve srovnání s polovinou února vůči euru slabší o 5 % a vůči dolaru pak o 7,5 %.

Jak dlouho bude koruna posilovat?

Česká měna během uplynulého roku zaznamenala posun na silnější úrovně vůči ostatním měnám a podle ekonomů by měla v posilování pokračovat i v roce 2022. Kde je lepší měnit kuny? Směna

  • Kuny můžete snadno získat v ČR. Smění vám je téměř každá banka.
  • Měnit koruny na kuny v Chorvatsku je také možné, ale kurz bývá méně výhodný.
  • Směna EUR na HRK v Chorvatsku je dobrou variantou, pokud již doma nějaká eura máte.
  • V případě výměny peněz v Chorvatsku pozor na kurz a poplatky.

Lidé se také ptají, kde směnit koruny na eura?

V bankách můžete nakupovat valuty (cizí měna v hotovosti) i devizy (cizí měna v bezhotovostní formě). Směna peněz vás bude v téměř každé české bance něco stát. Poplatek za směnu se pohybuje kolem 50 korun, případně si banka účtuje určité procento ze směňované částky. Kde vyměnit valuty? U bank je poplatek za směnu téměř pravidlem

Ze dvanácti vybraných bank působících v Česku si za nákup a prodej valut poplatky neúčtuje jedině Volksbank. Zdarma valuty nakoupíte také u LBBW Bank, budete-li je chtít ale odprodat zpět, už za to minimálně 50 Kč zaplatíte. Podobně zvýhodňuje prodej valut i Česká spořitelna.

Kdy končí platnost některých bankovek?

Výměna neplatných bankovek bude probíhat od 30. června 2022 volně na pokladnách všech bank a úvěrových institucích, které provádějí pokladní operace, po dobu dvou let. Neplatné bankovky se dají vyměnit také na pokladnách ČNB, a to dokonce bez časového omezení.

By Sousa Trachte

Které peníze končí? :: Jak se stehuje piáno?
Užitečné odkazy