Domovská stránka > K > Kdy Vznikl Předchůdce Internetu?

Kdy vznikl předchůdce internetu?

O síti Arpanet, která je považována za předchůdce internetu, se dnes již příliš nemluví. Bylo tomu nicméně přesně před pěti dekádami, 2. září 1969, kdy si dva počítače na Kalifornské univerzitě v USA prostřednictvím této sítě poprvé vyměnily informace.

Přečtěte si více

Kdo byl předchůdce internetu?

Za „otce internetu“ jsou ale považováni američtí informatici Vint Cerf a Bob Kahn. Ti navrhli v roce 1974 TCP/IP protokoly, díky kterým můžeme s internetem komunikovat. Jak je starý Internet? V roce 1992 byl Internet starý již více než dvacet let. První americká experimentální síť, "ARPANET", vznikla v roce 1969, a v roce 1973 byly položeny základy komunikačního protokolu TCP/IP. Skutečná síť (alespoň částečně dnešní podoby) byla však spuštěna až v lednu 1983, kdy byl zaveden i systém doménových jmén, DNS.

Kde se vzal Internet?

Kde začal internet

Předchůdce dnešního internetu vznikl už v roce 1969 pod názvem ARPANet (Advanced Research Project Agency Network) a navrhli ho američtí informatici Vint Cerf a Robert Kahn.
Pokud jde o to, jaká je funkce www stránek? Webové stránky jsou součástí celosvětového WWW (laicky označovaného jako internet, i když WWW je jen jedna ze služeb dostupných na internetu) ve formě hypertextu. Hypertext umožňuje sloučit text a multimédia a zároveň propojit webové stránky hyperlinky (tj.

Jaký je rozdíl mezi webem a webovou stránkou?

Web si tak můžete představit jako knihu, která se skládá z jednotlivých listů – webových stránek. Webová stránka je stejně jako celý web vytvářena prostřednictvím HTML, CSS a JavaScriptu či PHP a představuje jeden HTML dokument. Podle toho, co patří mezi vlastnosti stránky? Obsah:

  • Popis vlastností
  • Speciální vlastnosti.
  • Styl stránky - obrázek na pozadí
  • Změna vlastností

Tak jaký je rozdíl mezi ip adresou a doménou?

Systém DNS umožňuje přiřadit k číselné IP adrese určité symbolické jméno, takzvané doménové jméno, které si uživatelé snadno zapamatují a často jej dokáží intuitivně napsat například do webového prohlížeče. Jaké domény rozlišujeme? Rozlišují se 2 druhy, a to geografické (pro Českou republiku „cz“) a generické („com“, „info“ či „org“ a další). Příklad: www.jmenowebu.cz. Doména II. řádu – jedná se o nejdůležitější typ, protože je to samotný název stránek.

Když to vezmeme v úvahu, proč místo ip adres používáme domény?

Uznejte sami, že to není zrovna čitelný a zapamatovatelný tvar. Aby se zlepšila čitelnost adres a orientace lidí v síti, byla zavedena přijatelnější forma tzv. doménová jména .

By Philemon Bertka

Jak se ucpe nos? :: Kde je nejlepší koupit iPhone?
Užitečné odkazy