Domovská stránka > C > Co Může Oddálit Menstruaci?

Co může oddálit menstruaci?

O zpoždění mluvíme v případě, že se menstruace dostaví déle než 5 dnů po očekávaném začátku. K nejčastějším příčinám patří těhotenství, stres, nadměrná fyzická zátěž, nemoc, užívání léků, změna životního rytmu, syndrom polycystických ovarií či perimenopauza (období před menopauzou).

Přečtěte si více

Jak oddálit menstruaci o jeden den?

Šťáva z citronu může být i oslazená cukrem nebo naředěná vodou. Pokud by se to nepovedlo a menstruaci byste dostali, i tak by měla být slabší. Chladivé vlastnosti melounu patří mezi další „babské rady“ na oddálení menstruace. Meloun obsahuje velké množství vody a pomáhá při ochlazování těla. Jak dlouho lze oddalovat menstruaci? Oddálit menstruaci můžete, o jak dlouho chcete – klidně jen o týden, klidně o čtrnáct dnů, měsíc, dva. V případě, kdy vaše antikoncepce obsahuje ještě placebo pilulky, tak je při oddálení menstruace nepoužívejte. Ve chvíli, kdy už cyklus nechcete odkládat, přestaňte užívat prášky.

Jak prodloužit menstruační cyklus?

Pokud pacientka zrovna neplánuje otěhotnět, lze menstruační cyklus navrátit do normálu pomocí hormonální léčby, která většinou spočívá v podávání kombinace estrogenu a gestagenu (například v tabletkách). Pokud je příčinou polymenorey zkrácená luteální fáze, progestageny mohou pomoci menstruační cyklus prodloužit. Co ovlivnuje periodu? Stále častěji se objevují faktory, které mají negativní dopad na hormonální systém žen, mezi které patří bezesporu stres, výrazný úbytek váhy či naopak nadváha, nemoc nebo nadměrná zátěž pro organismus vyvolaná zvýšenou fyzickou aktivitou.

A další otázka, co kdyz se mi zpozdí menstruace?

Pokud se tedy menstruace zpočátku nedostaví, není nutné se ihned znepokojovat. Jestliže se pak situace bude opakovat také další měsíc, pro jistotu si udělejte těhotenský test, a vyloučíte-li graviditu i po třetí vynechané menstruaci, vyhledejte pro jistotu svého gynekologa. Co znamená pravidelna menstruace? Jako možná příčina mohou být dědičné dispozice, psychické problémy, nežádoucí účinky léků, ale třeba i nevhodná strava. Často ovšem primární důvod není možné stanovit. Za nepravidelnou menstruaci může být zodpovědný například i děložní myom, tedy nezhoubný nádor v děložní svalovině nebo poruchy krevní srážlivosti.

Jak posunout menstruaci o pár dní?

Lékař vám může předepsat například gestagennní přípravek Norethisteron, který se bere dvakrát denně. Začít s užíváním je nutné minimálně tři dny před očekávanou menstruací a užívá se po celou dobu žádaného odsunu krvácení. Po ukončení začnete menstruovat obvykle do 2 až 4 dnů. Podle toho, jak oddálit menstruaci bylinky? Pokud se rozhodnete menstruaci naopak uspíšit, aby se dostavila před očekávaným termínem, můžete zkusit užívat med, konkrétně několik lžic denně, nebo také bylinky. Obecně se nejčastěji doporučuje užívat kontryhel obecný nebo čaj z třezalky, z měsíčku či šalvěje.

Když to vezmeme v úvahu, jak dlouho lze brát antikoncepci bez přestávky?

Při klasickém užívání se hormonální antikoncepce užívá tři týdny a na týden se vysadí, při prodlouženém užívání se užívá tak dlouho, dokud se žena cítí dobře a pokud se neobjeví krvácení nebo špinění (cykly tedy mohou trvat libovolně dlouho).

By Krysta Macquarrie

Jak dlouho lze užívat antikoncepci bez přestávky? :: Jak zmenšit velikost fotky online?
Užitečné odkazy