Domovská stránka > J > Jaká Je Pravděpodobnost Otěhotnění Po Menstruací?

Jaká je pravděpodobnost otěhotnění po menstruací?

Pravděpodobnost, že žena otěhotní například těsně po nebo před menstruací, je jen malá. „Možné to ale je,“ říká doktor Teslík. V praxi se i on občas setká s pacientkou, která se podivuje, že jí datace těhotenství vypočítaná klasicky podle posledních měsíčků úplně nesedí s početím.

Přečtěte si více

Kdy může dojít k oplodnění?

Pak máte napůl vyhráno. Otěhotnět lze totiž jen během plodných dnů, kdy se vajíčko uvolňuje z vaječníků a putuje do dělohy, kde následně čeká na oplodnění (nelze otěhotnět mimo plodné dny!). Tento proces se nazývá ovulace a nastává zhruba 14 dní před pravidelnou menstruací. Jak může dojít k oplodnění? Aby mohlo dojít k těhotenství, musí se především setkat spermie a vajíčko. Ty se k sobě dostanou většinou po ejakulaci v pochvě. Nicméně existují i jiné cesty, kde je pravděpodobnost otěhotnění sice několikanásobně nižší, ale ne vyloučená. Muž může mít sperma například na prstech, kterými následně do pochvy sáhne.

Kdy jsou plodné dny po menstruaci?

Standardní cyklus ženy trvá 28 dní, k ovulaci tedy dochází 14 den a její plodné dny budou spadat na 11. až 15. den v jejím cyklu. Samozřejmě záleží na pravidelnosti jejího cyklu i samotné menstruace. Tak jak vypočítat plodné dny? Za plodné dny jsou považovány 2-3 dny před a 2-3 dny po ovulaci. Plodné dny vychází ze skutečnosti, že mužské spermie přežívají až 72 hodin po pohlavním styku a zralé vajíčko je schopno oplodnění v průběhu 24 hodin od uvolnění.

Může se také zeptat, jak dlouho jsou plodné dny?

Ovulace trvá pouhých 12 až 24 hodin, po tuto dobu je uvolněné zralé vajíčko životaschopné. Na rozdíl od vajíčka mají však spermie znatelněji delší životnost, tudíž plodných dní v měsíci, kdy lze počít, může být až 5. Podle toho, jak dlouho před ovulaci jste otehotneli? Otěhotnění před ovulací

Vzhledem k delší životnosti spermií, může žena snadno otěhotnět zhruba až 4 dny před začátkem ovulace. Tomuto období se říká plodné dny, neboť je zde vysoká pravděpodobnost početí dítěte. Čím blíže k ovulaci budete mít nechráněný pohlavní styk, tím se samozřejmě možnost otěhotnět zvyšuje.

Jak dlouho Spinim před menstruací?

V průměru trvá pouze 1 až 2 dny. Špinění způsobuje uhnízdění vajíčka v děloze, která je v této době silně překrvena. Pokud se nedostaví následná menstruace, je namístě provést těhotenský test, který vám ukáže, zda je špinění mimo menstruaci způsobeno těhotenstvím, či nikoliv. Jak dlouho trvá než se oplodní vajíčko? Spermie dokáží oplodnit vajíčko asi 22 až 24 hodin po ejakulaci, dokáží si tedy na vajíčko v ústí vejcovodu chvíli počkat. Některé odborné zdroje popisují i případy, kdy si spermie uchovávají schopnost oplodnění i po 48 hodinách.

Také, jak se otehotni?

Ovulace. Pečlivě sledujte svou ovulaci a plodné dny. Přibližně 14 dní před menstruací jeden z vaječníků uvolňuje vajíčko, které putuje vejcovodem a čeká na oplodnění spermií. Toto období v rozmezí 3-5 dní nazýváme plodné dny, a právě při nich má žena šanci přijít do jiného stavu.

By Veator Myrck

Jaké jsou první příznaky těhotenství? :: Jak převést disk z GPT na MBR?
Užitečné odkazy