Domovská stránka > J > Jak Vytvořit 3D Návrh?

Jak vytvořit 3D návrh?

SketchUp můžete použít pro tvorbu, úpravu a sdílení 3D modelů. Narýsujte si svůj budoucí dům, nebo začněte u menších projektů – i přestavbu nábytku u vás v pokoji můžete vymýšlet ve 3D. Stejně tak můžete vymodelovat třeba nejvyšší dům ve vašem městě a umístit ho na Google Earth. Práci vám navíc usnadní tzv.

Přečtěte si více

Co vyrobit na 3D Tiskarne?

Dnešní moderní 3D tiskárny dokáží vyrobit téměř cokoliv. Až byste se divili, k čemu všemu je můžete využít. Na 3D tiskárnách se běžně vyrábějí náhradní díly, lidské postavičky a obličeje, zmenšeniny různých staveb, automobily nebo spousta dalších předmětů. Co vyrabet na 3D Tiskarne? Modely, sošky, busty. Nářadí, přípravky. Hračky a hry.

Jak vydelat 3D tiskem?

Pokud jste vlastníkem 3D tiskárny, můžete začít prodávat vlastní výtisky a to téměř kdekoliv. Použijte k tomu sociální sítě, eBay nebo například Etsy. Jste-li pouze malý živnostník, vhodná pro vás bude například e-commerce platforma. Vytvářejte potencionálním zákazníkům nabídky a propagujte své 3D výtisky. Podle toho, jak začít s 3d modelováním? Pro 3D modelování máte na výběr celou řadu programů, nikdy ale není potřeba studovat každý jejich detail a pokročilé funkce. Na úvod bohatě stačí, když poznáte základní používání softwaru, co zhruba umí a co vše v něm můžete vymodelovat. Teprve až budete mít v malíčku hlavní dovednosti, pusťte se do dalších vychytávek.

Jak rozdělit 3D model?

Zvolte Edit – Separate Shells (Upravit – Rozdělit) pro vytvoření samostatných modelů. Kliknutím vyberte jeden z objektů a tlačítkem Export vygenerujte soubor ve formátu STL. Stejný postup opakujte i s druhou polovinou modelu. Kde si vytisknout 3D model? ZDARMA modely pro 3D tisk:

  1. Thingiverse. Jedná se o největší databázi 3D modelů na světě. Obsahuje přes 2 miliony 3D modelů.
  2. Myminifactory. Druhá největší databáze.
  3. NASA 3D Resources. Zajímavá databáze, kde můžete stahovat 3D modely ohledně vesmíru.
  4. Free3D.
  5. GrabCAD Library.
  6. NIH 3D Print Exchange.
  7. YouMagine.

Jak upravovat STL?

Pokud chceme STL model editovat, tak máme 2 možnosti. Upravit model jako Mesh těleso anebo nejdřív Mesh převést do objemového tělesa a potom jej klasickými CAD metodami upravit. Obě dvě metody jsou vhodné pro něco jiného a tak si tedy ukažme základy obou postupů. Také, jak opravit stl? STL

Automatická oprava STL

  1. Na webu tools3d.azurewebsites.net (pro přihlášení bude stačit jakýkoli účet ke službám Microsoftu) nahrajete model k opravě.
  2. Proběhne zcela automatická analýza a oprava.

Jak začít s 3D tiskem?

Jak začít s 3D tiskem?

  1. Sestavení tiskárny. Prvním krokem po zakoupení tiskárny bývá zpravidla její sestavení.
  2. Vytvoření 3D modelu. Po uvedení tiskárny do provozu se můžete pustit do přípravy svého prvního tisku.
  3. Slicování Vytvořením 3D modelu však práce nekončí.
  4. Tisk.
  5. Finální úpravy.

By Eve Mcmannus

Jak povolit Adobe Flash Player Chrome? :: Jak vytvořit 3D model pro tisk?
Užitečné odkazy