Domovská stránka > J > Jak Na Sčítání V Excelu?

Jak na sčítání v Excelu?

Vyberte buňku vedle čísel, která chcete sečíst, na kartě Domů klikněte na Automatické shrnutí, stiskněte Enter a máte hotovo. Když kliknete na Automatickéshrnutí, Excel automaticky zadá vzorec (který používá funkci SUMA)k sečtení čísel.

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, jak udělat v excelu deleno?

Dělení čísel v buňce

K tomuto úkolu použijte aritmetický operátor / (lomítko). Pokud třeba do buňky napíšete =10/5, zobrazí se v buňce 2. Důležité informace: Před tím, než do buňky napíšete čísla a operátor /, nezapomeňte do buňky zadat rovnítek(= ). v opačném případě Excel interpretuje, co napíšete jako datum.
Jak odecist v Excelu? Poznámka: V aplikaci Excel neexistuje žádná funkce ODEČÍST. Použijte funkci SUMA a čísla, která chcete odečíst, převeďte na záporné hodnoty. Funkce SUMA(100;-32;15;-6) například vrátí výsledek 77.

Lidé se také ptají, jak se naučit pracovat v excelu?

Naučíte se rychle zvládnout základy Microsoft Excelu v těchto 10 kapitolách:

  1. 1) Spuštění Excelu - pojmenování, uložení
  2. 2) Vytvoření tabulky - první a jednoduchá
  3. 3) Formátování tabulky.
  4. 4) Výpočty v tabulce.
  5. 5) Využití vzorců
  6. 6) Vytvoření grafu.
  7. 7) Vložení obrázku, klipartu.
  8. 8) Vložení symbolů, vzorců
Jak na vzorce v Excelu? Vytvoření jednoduchého vzorce v Excelu
  1. Na listu klikněte na buňku, do které chcete zadat vzorec.
  2. Zadejte znaménko = (znaménko rovná se) následované konstantami a operátory (až 8 192 znaků), které chcete použít při výpočtu. V našem příkladu zadejte =1+1. Poznámky:
  3. Stiskněte Enter (Windows) nebo Return (Mac).

Jak se dělá SUMA?

SUMA

Data
VzorecPopisVýsledek
=SUMA(3;2)Přidá 3 a 2.5
Pokud jde o to, jak zaokrouhlit číslo v excelu? Chcete-li vždy provést zaokrouhlení směrem nahoru (dále od nuly), použijte funkci ROUNDUP. Chcete-li vždy provést zaokrouhlení směrem dolů (blíže k nule), použijte funkci ROUNDDOWN. Chcete-li číslo zaokrouhlit na násobek určitého čísla (například na nejbližší násobek 0,5), použijte funkci MROUND.

Pokud jde o to, jak dát krát v excelu?

V PROGRAMECH SADY OFFICE

V počítačových programech Word, Excel či PowerPoint najdeme všechny znaky, které můžeme použít pro vyjádření „krát“ v mapě znaků. Tu v právě otevřeném dokumentu otevřeme takto: Vložení → Symbol → Další symboly. V ní už je jen vyhledáme, označíme a přes tlačítko Vložit přidáme do dokumentu.
A další otázka, jak vynásobit tabulku v excelu? Vybereme myší oblast dat, kde chceme násobit (v našem případě A1:H12). Přejdeme na příkaz Vložit jinak (pod pravým tlačítkem myši nebo na kartě Domů). Objeví se dialogové okno, kde v části Operace vybereme operaci Násobit. Potvrdíme tlačítkem OK a hodnoty v tabulce se navýší.

Jak zadat mínus v Excelu?

Excelu

Odečtení čísel pomocí odkazů na buňku

  1. Do buněk C1 a D1 zadejte číslo.
  2. V buňce E1 začněte psát vzorec tak, že zadáte symbol rovná se (=).
  3. Po symbolu rovná se zadejte C1-D1.

By McNamara Fernades

Jak vypočítat drahu? :: Jak určit pořadí v Excelu?
Užitečné odkazy