Domovská stránka > C > Co Místo Photoshopu?

Co místo Photoshopu?

V tomto článku vám představíme nejlepší alternativy pro Photoshop – jak placené, tak i bezplatné.

  • Procreate (iOS)
  • Affinity Photo (macOS)
  • Autodesk SketchBook (iOS)
  • GIMP (macOS)

Přečtěte si více

Kde upravovat RAW?

Z toho vyplývá, že aby z RAW souboru vznikla fotka, je potřeba jej překonvertovat v editoru, který je na tyto účely určený. Mezi takové patří například Adobe Camera RAW, Nikon Capture, Canon Digital Photo Professional, Capture One a mnoho dalších. Můžete se také zeptat, jak vytvořit siluetu z fotky? Vyplněním tmavou plnou plochou barvy, nám vznikne černá silueta, kterou může být – člověk, nějaké zvíře objekt, v podstatě cokoli, co potřebujeme zvýraznit na nějakém kontrastním pozadí.

Jak doostřit fotky?

Pro doostření otevřete fotku v modulu Vyvolat Zoner Photo Studia X. V pravém panelu najdete sekci Ostrost, kde je u RAWu nastavená výchozí Síla doostření 130 a Poloměr doostření 0,8. Jsou to zhruba takové hodnoty, jaké používají fotoaparáty právě při focení do JPEGu. Jak rozpohybovat obrázek? Izraelská společnost MyHeritage, zaměřující se na tvorbu rodokmenů, tento týden na svém webu představila aplikaci Deep Nostalgia, která umožňuje rozhýbat mnoho let staré fotografie nebo portréty. Nástroj, z nějž se brzy stal hit sociálních sítí, vyvinula izraelská firma D-ID.

Jak vylepšit fotografie?

5 základních úprav, které vylepší vaše fotografie

  1. Ořez a otočení Pomocí Ořezu a otočení (C) snadno srovnáte fotku, která je nakřivo, nebo jí oříznutím upravíte kompozici.
  2. Vyrovnání bílé Vyrovnání bílé je důležitá úprava.
  3. Expozice.
  4. Základní úprava barev.
  5. Třešnička na dortu – efekty.
Také, jak zvýšit ostrost fotky? Takže pokud se vám zdá, že objektiv vašeho fotoaparátu nekreslí moc ostré fotky, řešením je trochu přiclonit (například z f/2.8 na f/4 a podobně). Obvykle stačí málo a obrazová ostrost se výrazně zlepší.

A další otázka, jak zvýšit kvalitu obrázku?

Pomocí programů pro úpravu obrázků, jako je Photoshop, AI Image Enlarger nebo Blow Up 3, a pokud se jedná o grafiku, zkuste použít nastavení Art v AI Image Enlarger. To vše vám může fungovat, ale neočekávejte, že budou mít vyšší velikost fotografie! Jak odstranit smajlíka z fotky? Aplikace TouchRetouch vám umožní jednoduchým způsobem odstranit z fotografií věci, které tam nechcete (cizí osoby, předměty, …). Stačí inkriminovanou oblast obkroužit prstem a aplikace v tomto místě pozadí automaticky dopočítá podle okolí (s podobnou funkcí přišel před časem také grafický editor Photoshop).

Co to je z fotky?

Vyhledávání pomocí obrázků vám umožňuje najít další informace o obrázku nebo objektech v okolí. Můžete například pořídit fotku rostliny a na základě ní vyhledat informace nebo jiné podobné obrázky.

By Landan Metzgar

Co znamená Microsoft? :: Jak upravit video?
Užitečné odkazy