Domovská stránka > C > Co Je Led Smart Tv?

Co je LED Smart TV?

Se Smart TV – tedy s chytrým televizorem – získáte přístup k mnohem bohatší nabídce obsahu, než kterou poskytuje běžné televizní vysílání. Chytrou Samsung TV využijete k prohlížení webu, nákupům přes internet i ke spuštění různých aplikací. Jednoduše se stane centrem multimediální zábavy ve vaší domácnosti.

Přečtěte si více

Jak si vybrat televizi?

Na co všechno se při výběru televize zaměřit

  1. Úhlopříčka (celková velikost televize)
  2. Rozlišení (určuje ostrost obrazu)
  3. Funkce Upscaling (přepočítání obrazu z nižšího rozlišení na vyšší kvalitu)
  4. Obnovovací frekvence (má vliv na plynulost scén)
  5. Typ podsvícení (ovlivňuje jas, kontrast i třeba podání barev)
Co to je monitor? Monitor je v informatice základní výstupní zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací, případně celého grafického uživatelského rozhraní. Monitor je připojen k počítači přes grafickou kartu, ale může být do některých zařízení přímo integrován (PDA, mobilní telefon, tablet).

A další otázka, Čím jsou orientovány tekuté krystaly v monitorech lcd?

Světlo tedy projde prvním polarizačním sklem, polarizuje se, poté prochází vrstvami tekutých krystalů, které jím otáčejí, až je nakonec stočené takovým způsobem, že projde i druhým polarizačním sklem, které je orientováno o 90 stupňů jiným směrem. Co to je amoled? AMOLED neboli Active Matrix Organic Light Emitting Diode displej patří do rodiny displejů OLED. Jedná se o prozatím nejvyspělejší technologii na trhu. Oproti svým nejbližším konkurentům vyniká rychlejší odezvou, nižší spotřebou a ostřejším zobrazením barev.

Co je podsviceni Direct LED?

Technologie, která má na rozdíl od systému Edge umístěné LED po celé ploše přímo za LCD panelem. Tím je zajištěna rovnoměrná intenzita podsvícení celé obrazovky. Direct LED technologie skrývá potenciál například pro použití funkce Local Dimming. Když to vezmeme v úvahu, co je podsvícení edge led? Zjednodušeně lze říci, že Edge LED je podsvícení v rámu televizoru a Direct LED je takzvané plošné podsvícení. Jde tedy o podsvícení přímo za obrazovkou. Zároveň je možné u této technologie regulovat lokální podsvícení, to u Edge LED nejde. Co ale zase Edge LED umožňuje, je tenčí rámeček televize.

Co je to Edge LED?

Podsvícení Edge LED:

bílé LED jsou umístěny po okrajích panelu a pomocí sítě speciálních světlovodů s odraznými ploškami se světlo z LED rovnoměrně rozptýlí za LCD panelem. díky této technologii se dosáhne daleko tenčího provedení panelu a tím i celkové hloubky televizoru.
Co je lepší QLED nebo OLED? Za lepší pozorovací úhly OLED vděčí nezávislým diodám (pixelům), které nepotřebují podsvícení a zvládnou se rozsvítit pomocí elektrického proudu. QLED televize se zase musí naopak na podsvícení spoléhat, což způsobuje, že z úhlů není obraz tak dobrý.

Proč QLED TV?

Quantum Dot – všechny barvy barevného spektra

Přesné určení barev u QLED televizorů má na starosti technologie Quantum Dot. Ta zajistí zobrazení 100% objemu barev, tzn. všechny barvy viditelného spektra při všech úrovních jasu obrazovky. Při zvýšení jasu tak nedochází ke ztrátám barev ani k jejich přepálení.

By Deming

Jak převést email na Gmail? :: Co je lepší LCD nebo LED?
Užitečné odkazy