Domovská stránka > C > Co To Znamená Digitální?

Co to znamená digitální?

Název digitální je odvozen z anglického digit – číslice nebo prst, které pochází z latinského digitus – prst. Odkazuje tedy na to, co se dá spočítat na prstech nebo obecněji, co lze očíslovat pomocí přirozených čísel.

Přečtěte si více

Co to je digitalizace?

Podle Oxfordského slovníku je digitalizace proces, při kterém se převádí dokument z podoby analogové do digitální, čitelné počítačem. Co je to signál? Signál (z lat. signum, znamení a signalis – užitý jako znamení) je znamení, záměrný fyzikální jev, nesoucí informaci o nějaké aktuální události, povel vyžadující provedení určité akce nebo zahájení činnosti, nebo výstraha před hrozícím nebezpečím.

Co zahrnuje spisová služba?

Spisová služba je soubor činností a technických a věcných prostředků vedoucích ke správě dokumentů. Spisová služba má zajistit správný průběh životního cyklu dokumentu (název spisové služby je odvozen od slova spis, tedy soubor dokumentů). Pokud jde o to, co je to spisový znak? Spisovým znakem označuje úřední dokument nejběžněji zpracovatel, který chápe obsah dokumentu. Případně jej označuje rovnou podatelna.

Když to vezmeme v úvahu, co je to spisovna?

Spisovna je zjednodušeně řečeno lokální archiv v organizaci veřejné správy, které má své náležitosti, aby mohl být „spisovnou“ nazýván. Která z technologií používá paketový přenos dat? TCP využívá IP ke spolehlivému přenosu dat. UDP využívá IP k nespolehlivému přenosu. Všechny tyto protokoly používají pakety, ale UDP pakety jsou nazývány datagramy. Když Arpanet prorazil s paketově spínanými doménami, poskytl spolehlivé doručování paketů pomocí připojení počítače přes rozhraní 1822.

Co plati pro prenos dát na internetu?

Přenos dat je přenos digitálních zpráv nebo digitalizovaného analogového signálu pomocí fyzického dvoubodového nebo vícebodového přenosového média, kterým může být metalický kabel, optický kabel nebo bezdrátový přenos. Přenos zahrnuje vysílání (zkratka Tx) a příjem (zkratka Rx). Který port umožňuje nejrychlejší přenos dat? Paralelní port je v informatice označení pro rozhraní, které umožňuje přenášet několik bitů (obvykle 8) současně (viz paralelní komunikace). V minulosti byla hlavní výhodou paralelního portu oproti sériovému vyšší přenosová rychlost a byl používán například pro připojení tiskáren.

Co znamená přenos dat?

V systému Android probíhá zálohování do vašeho účtu Google. Na novém telefonu se tedy stačí přihlásit a data si obnovit. Pokud celý obsah telefonu takto zálohujete, nemusíte původní telefon již ani mít u sebe pro potřeby obnovy.

By Venezia Hoerauf

Kdo vlastní AVG? :: Jaký je rozdíl mezi analogovým a digitálním zařízením?
Užitečné odkazy