Domovská stránka > C > Co Jsou To Digitální Kanály?

Co jsou to digitální kanály?

Digitální vysílání umožňuje pomocí multiplexu přenášet na jedné frekvenci několik televizních programů (případně i rádií) a tak lépe využít přenosové pásmo používané při analogovém televizním vysílání.

Přečtěte si více

Jak funguje digitální TV?

V systému digitální pozemní televize (DVB-T) je televizní obraz a jeho zvukový doprovod zdigitalizován a spolu s přidruženými datovými službami (Teletext, VPS, WSS) je přenášen společným datovým kanálem v podobě tzv. digitálního multiplexu. Jak chytit digitální vysílání? Možností, jak přejít na digitální příjem televizního signálu, je hned několik. Tím nejzákladnějším je samozřejmě pozemní digitální vysílání přes klasické vysílače. Digitální televizi však můžete přijímat i přes satelit, kabelovou televizi a pevnou telefonní linku či optický kabel (IPTV).

Co to je digitální multiplex A co všechno obsahuje?

Digitální multiplex, reprezentovaný transportním tokem, obsahuje v systému DVB-T obvykle 4 až 6 televizních programů podle toho, jaká kvalita reprodukce je požadována. Podle toho, jak se ladí televize? Máte-li signál, zkuste naladit svůj přijímač

  1. Vstupte v nabídce vašeho televizoru do MENU.
  2. Vyhledejte sekci NASTAVENÍ/SETTING.
  3. Zvolte funkci LADĚNÍ/TUNE.
  4. Doporučujeme pak vybrat možnost MANUÁLNÍ LADĚNÍ/MANUAL.
  5. Můžete ale zvolit i variantu AUTOMATICKÉ LADĚNÍ/AUTOMATIC.

Jaké jsou výhody digitálního přenosu?

Digitální přenosové systémy umožní, aby se základním formátem stal obraz s poměrem stran 16 : 9, který lépe odpovídá fyziologickým aspektům lidského vidění a umožní lepší využití velkoplošných obrazovek. Jednodušší bude i převod kinematografických filmů pro televizní vysílání. Jak zapojit televizi bez antény? Nový televizor nebo set-top box DVB-T2/HEVC nestačí napojit na anténu a pustit. Přijímač je nutné na příjem konkrétních vysílacích sítí naladit. To se dělá spuštěním automatického nebo ručního vyhledávání kanálů prostřednictvím hlavního menu přístroje.

Co je potřeba pro příjem digitálního signálu?

K příjmu signálu v DVB-T2 je třeba mít televizor či set-top-box s tunerem DVB-T2 a kodekem HEVC. Co je potřeba k zapojení televize? Pokud máte digitální televizor, zkonstruovaný již pro příjem DVB-T2, budete k zapojení antény potřebovat pouze koaxiální kabel. Pakliže máte televizor analogový, budete muset do celého systému zapojit navíc ještě set-top-box, který následně spojíte s televizí pomocí HDMI nebo SCART kabelu.

Jak zlepšit signál DVB-T?

Zesílení anténního zesilovače

Obvykle bude stačit přibližně 25 dB, ale najdete i anténní zesilovač 40 dB. Anténní zesilovač s tou nejvyšší hodnotou nemusí být vždy nejlepší, protože může způsobit přetížení a tedy ještě horší signál než předtím. Běžně se doporučuje mít výslednou hodnotu zisku mezi 10 a 12 dB.

By Carthy Woernle

Jak naladit anténu na DVB-T2? :: Co jsou data a metadata?
Užitečné odkazy