Domovská stránka > J > Jaký Je Rozdíl Mezi Mp3 A Mp4?

Jaký je rozdíl mezi MP3 a MP4?

MP3 přehrávače slouží pouze k poslechu hudby. I přesto jsou vybaveny displeji, na kterých si můžete zobrazit například aktuálně přehrávané skladby, obrázky nebo provozní informace. MP4 přehrávače umí to samé jako MP3 přehrávače. Kromě poslechu hudby vám však přináší ještě podporu video formátů.

Přečtěte si více

Jak funguje MP3 komprese zvuku?

MP3 (Mpeg Audio Layer 3) je komprimovaný formát zvukového signálu. Jeho hlavní předností je zmenšení velikosti souboru přibližně 10x (ve srovnání s formátem WAV). Velikost souborů MP3 je závislá na šíři datového toku (bitrate). Bitrate udává počet bitů, pomocí kterých je zapsána jedna vteřina záznamu. Kdy vznikl formát MP3? První verze standardu MP3 byla publikována v roce 1993 pod názvem MPEG-1 Audio Layer III. Vylepšená verze kodeku označená MPEG-2 Audio Layer III byla veřejnosti představena v roce 1995.

Co znamená zkratka MP3?

Význam: Music Protocol 3 - Způsob uložení zvukových souborů. Výsledný formát má malou velikost při relativně vysoké kvalitě. Tento formát je založen na ztrátové kompresi a využívá algoritmus ze skupiny MPEG (Motion Picture Experts Group). Pokud jde o to, co bylo před mp3? Bezprostřední předchůdcem na trhu před digitálním audio přehrávačem byl přenosný CD přehrávač, nebo „přenosné audio zařízení“. Kane Kramer navrhl jeden z prvních digitálních audio přehrávačů a nazval ho IXI.

Na čem přehrávat hudbu?

Deset nejlepších přehrávačů videa a hudby

  • VLC media player 2 – open source.
  • Media Player Classic Home Cinema 1.6 – open source.
  • AIMP 3.5 – freeware.
  • Daum PotPlayer 1.5 – freeware.
  • SMPlayer 0.8 – freeware.
  • GOM Media Player 2.1 – freeware.
  • BSPlayer 2.6 – freeware pro nekomerční užití
  • Zoom Player 8.1 – freeware.
Co to je M4A? M4A je přípona používaná k reprezentaci komprimovaného zvukového souboru v kontejneru Zvuková vrstva MPEG-4. Tyto soubory jsou bezztrátové formáty, které obsahují digitální zvuková data, která byla implementována pomocí kompresních standardů AAC nebo ALAC, které výrazně snižuje velikost souboru.

Když to vezmeme v úvahu, kde přehrát mp3?

Poweramp Music Player

Jedná se o nejpopulárnější a dle hodnocení i nejoblíbenější hudební přehrávač na Android. Nabízí spoustu možností nastavení, rozsáhlý ekvalizér, je šetrný k baterii a poskytuje unikátní zvukový výstup. Zároveň podporuje všechny hudební soubory.
Jak komprimovat zvuk? Jak komprimovat zvukový soubor ve Windows

Krok 1Otevřete iTunes, přetáhněte do něj zvukový soubor. Krok 2klikněte Změnit > Nastavení > obecně > Dovozní Nastavení. Krok 3vybrat Použití Importovat > MP3 Encoder. Krok 4Lokalizovat nastavenívyberte Dobrá kvalita (128 kbps), poté klepněte na tlačítko OK.

Může se také zeptat, jak funguje komprese dat?

Komprese dat (také komprimace dat) je zpracování počítačových dat s cílem zmenšit jejich objem (jednotka bajt) při současném zachování informací v datech obsažených. Úkolem komprese dat je zmenšit datový tok při jejich přenosu nebo zmenšit potřebu zdrojů při ukládání informací.

By Canica Odiorne

Jak vznikla zkratka MP3? :: Jak otevřít soubor MOV?
Užitečné odkazy