Domovská stránka > J > Jak Se Jmenoval První Internetový Prohlížeč?

Jak se jmenoval první internetový prohlížeč?

NeXTcube byl vytvořen Timem Berners-Leem (průkopník v používání hypertextu pro vyhledávání informací) jako první webserver na světě a také jako první plnohodnotný webový prohlížeč, který byl pojmenován WorldWideWeb v roce 1990. V březnu roku 1991 ho Berners-Lee představil kolegům v CERNu.

Přečtěte si více

Můžete se také zeptat, ve kterém roce byl tento první prohlížeč uveden na trh?

Historie webového prohlížeče začíná již před tím, než v roce 1991 Tim Berners-Lee naprogramoval první prohlížeč WorldWideWeb. Můžete se také zeptat, co je to internetový prohlizec? Webový prohlížeč vás provádí po internetu. Stahuje informace z různých částí webu a zobrazuje je na vašem počítači nebo mobilním zařízení. Text, obrázky a videa se po internetu přenášejí pomocí protokolu nazvaného Hypertext Transfer Protocol.

Jaké existují prohlížeče?

Seznam internetových prohlížečů: Který je nejlepší?

  • Mozilla Firefox. Mozilla Firefox se na počítačích objevuje od roku 2004 a za dobu své existence si vybudovala velmi dobré jméno.
  • Opera.
  • Safari.
  • Internet Explorer.
  • Edge.
  • Prohlížeč Seznam.cz.
Kdy se rozsiril Internet? Přestože se internet hlavně v západním světě už pár let šířil do firem a domácností, u nás komerční poskytovatelé internetu vstoupili na trh "až" v roce 1995. Důvodem bylo, že do té doby měla státní monopol na telefonní a datové služby společnost Eurotel.

Může se také zeptat, kdy se začalo používat www?

První webová stránka byla publikována 20. prosince 1990 a popisovala samotný projekt. Jaký je nejlepší internetový prohlížeč? Nejpoužívanějšími TOP 5 internetovými prohlížeči na světě jsou:

  • Google Chrome – používá 80 % uživatelů
  • Mozilla Firefox – používá 7,1 % uživatelů
  • Microsoft Edge/Internet Explorer – používá 5,2 % uživatelů
  • Safari – používá 3,7 % uživatelů
  • Opera – používá 2,1 % uživatelů

Co je internetový prohlížeč příklady?

Internetový prohlížeč (také webový prohlížeč, anglicky web browser) je softwarová aplikace sloužící pro přístup k World Wide Web (www), nebo-li, obecně řečeno, k internetu. V současné době (2012) vládnou trhu tři prohlížeče, které mají největší podíl uživatelů: Internet Explorer, Google Chrome a Mozilla Firefox. Když to vezmeme v úvahu, v kterém roce bylo k internetu připojeno pouhých 1000 počítačů? Toto je zřejmé i z toho, že v roce 1984 bylo k této síti připojeno pouhých 1000 počítačů. S rozvojem sítě rostly i požadavky na vznik nových norem a programů a tak v roce 1971 vymyslel a implementoval americký programátor Ray Tomlinson (nar. 1941) e-mailový program pro síť ARPANET.

Jaké jsou internetové vyhledávače?

Níže uvádíme seznam internetových vyhledávačů, kterým se na těchto stránkách budeme především věnovat: Google.cz, Seznam.cz, Bing, Yahoo, Ask, Atlas.cz, AltaVista, Jyxo vyhledávač a také Centrum.cz. Například mezi nejpoužívanější polské vyhledávače patří Google.pl, který v Polsku ovládl více než 93% podíl vyhledávání.

By Javler

Kdy byl uveden první osobní počítač? :: V kterém roce se objevila digitální fotografie?
Užitečné odkazy