Domovská stránka > J > Jak Zjistit Jestli Mám Ddr3 Nebo Ddr4?

Jak zjistit jestli mám DDR3 nebo DDR4?

Krok 1: Spusťte Správce úloh kliknutím pravým tlačítkem na panel nástrojů ve spodní části obrazovky počítače a výběrem Správce úloh . Krok 2: Přejděte na Výkon Klepněte na kartu Paměť a můžete vědět, kolik GB paměti RAM, rychlost (1600 MHz), sloty, tvarový faktor. Kromě toho můžete vědět, co je DDR vaše RAM.

Přečtěte si více

Tak co to je ddr3?

DDR3 (Double Data Rate 3) je rychlejší druh operační paměti RAM, která je důležitá pro plynulý chod vašeho počítače či notebooku. Je nástupcem DDR2 a liší se především v rychlosti paměti. Co je to DDR4? Zkratka „Double Data Rate 4. “ DDR4 je čtvrtá generace DDR RAM, typ paměť běžně používané v desktop a notebook počítače. To bylo představeno v roce 2014, ačkoli to nezískalo široké přijetí až do roku 2016. DDR4 je navržena jako náhrada DDR3, předchozí standard DDR.

Kolik pinu má DDR4?

V současné době jsou používané 288/260-pin neregistrované moduly DDR4. Pokud jde o to, jak zjistím jakou mám operační paměť? Operační paměť RAM

Typ a nastavení RAM zjistíme pro změnu opět v CPU-Z, tentokrát v záložce Memory a SPD. V Memory se dozvíte typ, celkovou kapacitu, reálnou frekvenci (protože jsou paměti DDR [double data rate], vynásobte si zobrazené číslo dvěma pro účinnou frekvenci) a nějaká základní časování.

Jak zjistit co mám za RAM?

Zjistit frekvenci RAM není nic složitého. Nejjednodušší a nejspolehlivější způsob jak frekvenci zjistit je nahlédnutím do dokumentů, které jste obdrželi při koupi počítače. V těchto dokumentech by měly být uvedeny všechny komponenty, které počítač obsahuje. Co je to DDR3L? Paměť DDR3L je paměťový modul SoDIMM podporující dvojí napětí, který podporuje provoz při napětí 1,5 V i 1,35 V.

Jak poznat DDR4?

DDR4 mají vyšší frekvence a přenosové rychlosti, které na papíře vypadají hodně zajímavě. V závislosti na typu paměti mohou být hodnoty až o 50 % vyšší. Co je DDR4 DIMM? Standardní DDR4 teoreticky umožňuje modulům DIMM kapacitu až 512 GiB, ve srovnání s DDR3, která má své teoretické maximum 128 GiB za DIMM. DDR4 pracuje při napětí 1,2 V s frekvencí mezi 800 a 1600 Mhz.

Jak vytahnout RAM?

Otočte nejprve umělohmotnými svorkami na každém konci paměťových slotů, abyste mohli starý modul operační paměti RAM vytáhnout. Po vyndání starých slotů operační paměti odstraňte z paměťových modulů všechen prach. Moduly buď profoukněte stlačeným vzduchem, nebo je jemně vyluxujte.

By Kinna Hastedt

Jak otestovat SSD disk? :: Jak získat 64 bit?
Užitečné odkazy