Domovská stránka > C > Co Je To Xdsl?

Co je to xDSL?

Co je to xDSL? Jedná se o společné označení pro technologie využívající telefonní vedení pro připojení k internetu (ADSL, ADSL2, VDSL, VDSL2, VDSL2 35b). xDSL internet není podmíněn funkční (placenou) telefonní linkou.

Přečtěte si více

Co je to DSL připojení?

DSL: rychlý internet přes telefonní linky. Rodina DSL (Digital Subscriber Line) představuje jeden z nejrozšířenějších způsobů vysokorychlostního připojení k internetu. Zahrnuje celou řadou různých technologií, z nichž nejpoužívanější je ADSL, asymetrická linka. Podle toho, jaký je rozdíl mezi adsl a vdsl? Už jsme se zmínili o tom, že VDSL je výrazně rychlejší nežli ADSL – to vám totiž může nabídnout průměrnou rychlost stahování 6 Mbit/s, zatímco VDSL nabízí až 15 Mbit/s.

Co je to VDSL2?

Druhá generace VDSL2 (ITU-T G. 993.2) využívá šířky pásma až do 30 MHz, což zajišťuje velmi vysokou přenosovou rychlost až 100 Mbit/s současně v obou směrech. Ovšem tato maximální přenosová rychlost je dosažitelná při délce vedení maximálně do 300 metrů. Co je VDSL3? Ve specifikacích modemu by měla být uvedena jeho maximální rychlost, ale často se lze orientovat jen podle jména technologie. Rychlosti do 100 Mb/s včetně znamenají technologii VDSL2, rychlejší (typicky 250 Mb/s) pak už jede přes VDSL3. Označení VDSL3 je marketingová zkratka, přesně jde o VDSL2 35b.

Co je Sdsl?

SDSL znamená Symmetric Digital Subscriber Line. Je to tedy DSL technologie která je symetrická, tedy nabízí stejnou rychlost pro upload i download.Je funkční pouze do 3 km a dosahuje rychlostí [..] Co je internet přes optický kabel? Zatímco většina technologií zajišťujících internetové připojení spoléhá na přenos dat elektrickými impulsy, optický kabel funguje na zcela jiném principu - data ke koncovým uživatelům posílá prostřednictvím světelných paprsků, které se šíří optickými vlákny širokými jen několik mikrometrů.

Jak zapojit DSL připojení?

Kabel má nejčastěji na obou koncích konektor RJ11 (výjimečně RJ45). Kabel od telefonní zásuvky zapojte do modemu s označením DSL (konektor má nejčastěji šedou nebo černou barvu). Nyní se dostáváte k propojení modemu a PC. To zvládnete pomocí žlutého LAN kabelu, který má na obou koncích konektor RJ45. Jak funguje DSL? Princip fungování DSL spočívá ve využití volného frekvenčního pásma telefonních přípojek. Pro hlasové služby se používají frekvence do 3400 Hz, které běžnému hlasovému provozu plně postačují. Vyšší frekvence jsou volné pro vysokorychlostní přenos dat.

Jak nastavit DSL router?

Krok 1: Otevřete webový prohlížeč a do adresního řádku zadejte IP adresu routeru ADSL (výchozí IP adresa je 192.168.1.1). Pak stiskněte klávesu Enter. Krok 2: Zadejte přihlašovací jméno a heslo (výchozí jméno je admin a heslo také admin). Klikněte na tlačítko Přihlásit (Login).

By Lenka

Jak zjistit jestli mám ADSL nebo VDSL? :: Co je to Crippleware?
Užitečné odkazy