Domovská stránka > C > Co Je To Crippleware?

Co je to Crippleware?

O software označený jako crippleware se jedná v tom případě, kdy počítačový program neobsahuje určité důležité funkce, které jsou obsaženy v jeho „plné“ placené verzi. Pokud sharewarový počítačový program obsahuje reklamní sdělení, jež se v průběhu jeho užívání zobrazují uživateli, bývá označován jako tzv. adware.

Přečtěte si více

A další otázka, co to je spyware?

Spyware je typ malware, který je velice obtížné odhalit. Skrytě sbírá informace o vašem chování na internetu, historii prohlížených stránek nebo jiné osobní údaje (například čísla kreditních karet). Často také posílá bez vašeho vědomí tyto informace přes internet třetím stranám. A další otázka, který software je dostupný zdarma? Freeware: Program, který je dostupný zdarma za podmínek, které vydal autor, většinou si takový program nikdo nesmí vydávat za vlastní ani ho upravovat. Již se jedná o tzv. uzavřený software, nejsou dostupné zdrojové kódy.

Co je Creative Commons License?

Licence Creative Commons nabízejí autorům obsahu standardní způsob, jak někomu jinému udělit oprávnění k použití jejich díla. YouTube umožňuje autorům, aby svá videa označili licencí Creative Commons (CC BY). Co znamená Creative? Creative Commons (CC, česky volně tvůrčí společenství) je americká nezisková organizace, která si za cíl klade rozšířit množství autorských děl dostupných veřejnosti k legálnímu využívání a sdílení.

A další otázka, co jsou commons?

Wikimedia Commons (zkráceně jen Commons) je projekt nadace Wikimedia, který slouží jako organizované centrální úložiště licenčně volných fotografií, videa, ilustrací, zvuků a dalšího multimediálního obsahu. Tyto soubory jsou zároveň přístupné ze všech projektů Wikimedia Foundation ze všech jazykových verzí. Lidé se také ptají, co to je licenční smlouva? Licenční smlouva je smluvní typ upravený občanským zákoníkem, na jehož základě poskytovatel, který je majitelem práva duševního vlastnictví, poskytuje oprávnění k výkonu tohoto práva nabyvateli, jenž se zavazuje poskytovateli poskytnout poskytovateli odměnu.

Lidé se také ptají, co je to autorská práva?

Autorské právo (anglicky copyright law) je odvětví práva, které se zabývá právními vztahy uživatelů a tvůrců tzv. „autorských děl“ k příslušným dílům. Tvůrci mohou být například spisovatelé, hudebníci, filmaři, architekti, urbanisté a programátoři apod. Můžete se také zeptat, jak zjistit licencí u obrázku? Na telefonu či tabletu Android přejděte na adresu images.google.com. Vyhledejte nějaký obrázek. typ licence.

Pokud jde o to, jak funguje elektronická licence?

Co je to elektronická licence? Elektronická licence je běžný software. Místo krabice s médiem však dostanete odkaz ke stažení softwaru a dále kód pro jeho aktivaci. V případě platby kartou lze software zakoupený ve formě elektronické licence ihned stáhnout a používat – na elektronickou licenci tak nečekáte.

By Goldfarb

Co je to xDSL? :: Co je to výhradní licence?
Užitečné odkazy