Domovská stránka > J > Jaké Znáte Typy Uživatelských Účtu?

Jaké znáte typy uživatelských účtu?

Ve Windows 10 existují dva druhy účtů:

Dále může měnit hesla uživatelských účtů a instalovat a spouštět určité programy. Uživatel se standartním uživatelským účtem má možnost měnit, upravovat nebo odstraňovat heslo. Dále třeba měnit obrázek k účtu, ale již nemůže instalovat ani spouštět některé programy.

Přečtěte si více

Co je to uživatelský účet?

Uživatelský účet (anglicky User Account) jsou informace o uživateli nějakého systému a obsahuje obvykle uživatelské jméno, heslo, osobní nastavení a další. Uživatelský účet je vždy přiřazený ke konkrétnímu uživatelskému jménu. Na principu uživatelských účtů fungují všechna zařízení (počítač, telefon, tablet atd.) Jak zmenit účet na pocitaci? Do pole pro hledání napište výraz »ovl« a z výsledků vyberte aplikaci »Ovládací panely«. V Ovládacích panelech přejděte do sekce »Uživatelské účty«. Vyberte uživatelský účet jehož jméno chcete změnit a klikněte na volbu »Změnit název účtu«.

Jak zjistím svůj účet Microsoft?

Pokud jste si na účtu Microsoft dříve nastavili bezpečnostní kontaktní údaje, můžete pomocí této možnosti zjistit své uživatelské jméno. Vyhledejte své uživatelské jméno pomocí svého bezpečnostního kontaktního telefonního čísla nebo e-mailové adresy. Jaký je rozdíl mezi omezeným a detailním nastavením uživatelských účtu? Nejdůležitější rozdíl je tedy v tom, že v síti s místními uživatelskými účty se konkrétní uživatel může přihlásit pouze k těm strojům, kde má v lokální databázi odpovídající profil vytvořen.

Jak se přihlásit jako jiný uživatel?

Vyberte Start, klikněte pravým tlačítkem myši na ikonu názvu účtu (nebo obrázek) a pak vyberte Přepnout uživatele. Vyberte tlačítko Start na hlavním panelu. Potom na levé straně nabídka Start vyberte ikonu názvu účtu (nebo obrázek) > Přepnout uživatele > jiného uživatele. Co je to uživatelské jméno? Uživatelské jméno (anglicky username) je jednoznačná identifikace uživatele v nějakém software či aplikaci. Pomocí uživatelského jména se uživatelé přihlašují. Je to vlastně identifikátor jejich digitální identity. Z důvodů bezpečnosti se uživatelské jméno kombinuje s heslem.

Jak vytvořit uživatelský účet Windows 10?

Vytvoření místního uživatelského účtu:

  1. Vyberte Start > Nastavení > Účty a pak vyberte Rodina a jiní uživatelé.
  2. Vedle možnosti Přidat dalšího uživatelevyberte Přidat účet.
  3. Vyberte Nemám přihlašovací údaje této osoby a na další stránce vyberte Přidat uživatele bez účtu Microsoft.
Když to vezmeme v úvahu, jak vytvořit nový účet na notebooku? Můj počítač je v pracovní skupině

Ovládací panely,klikněte na Uživatelskéúčty a zabezpečení rodiny a potom klikněte na Uživatelské účty. Klikněte na Spravovat jiný účet. Pokud se zobrazí výzva k zadání hesla správce nebo potvrzení, zadejte heslo nebo zadejte potvrzení. Klikněte na Vytvořit nový účet.

Jak odstranit administrátorský účet?

Pokud to první, musíš být přihlášený jiným účtem s právy správce a něj účet odebrat. Pokud to druhé, stačí přepnout na místní účet ve Windows. Ztratíš tím ale možnot používat onlinové funkce Windows (Store, OneDrive,).

By Orestes Fiquett

Jak přejmenovat uživatelský účet? :: Jak zkopírovat obrázek na PC?
Užitečné odkazy